İBB Galata Kulesi’ndeki restorasyon çalışmaları için suç duyurusunda bulundu

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri, restorasyon çalışmalarının başlatıldığı tarihi Galata Kulesi içindeki duvarların inşaat aletleri ile yıkıldığını gösteren görüntüler paylaşarak, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen Galata Kulesi’ndeki restorasyon çalışmalarına tepki gösterdi.

Twitter hesabında yapı içinde devam eden çalışmalarla ilgili görüntü paylaşan Ongun, “Galata Kulesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyon görünümlü faaliyetlerden yansıyan bu görüntüler içimizi yaktı. İBB olarak sıralı tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.” dedi

 

Haziran ayında Galata Kulesi’ndeki restorasyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy Galata Kulesi’nin ihalesinin tamamlandığını ve restorasyon çalışmalarının başladığını belirterek, “15 Eylül’de Galata Kulesi’ni hizmete açacağız” demişti. Galata Kulesi’nin müze yapılmasına karar verilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir