İBB İtfaiyesi’nde CHP kadrolaşması can almaya devam ediyor! İmamoğlu ise yine ‘algı’ peşinde…

İstanbul İtfaiyesi'nde, İmamoğlu yönetimiyle birlikte İstanbul İtfaiyesi'nde 306 yıllık tarihindeki teşkilat yapılanmasına aykırı şekilde 191 personelin görev değişiklikleri yapıldı. KESK'e bağlı Tüm- Bel-Sen'e geçmek istemeyen 150'den fazla personel ise sürgün edildi. 118 personelin ise sendika değiştirmedikleri nedeniyle rütbeleri düşürülmüştü.

featured

Güngören Sanayi Mahallesi, Sinan Paşa Sokak’ta tekstil malzemeleri üretilen 4 katlı binada dün saat 13.00 sıralarında çıkan yangında 5 işçi ölmüş, 6 işçi ise yaralanmıştı.

İBB İTFAİYESİ’NİN OLAY YERİ İNCELEMESİ YAPMADIĞI ANLAŞILDI

Yangını söndüren itfaiye ekiplerinin binada olay yeri incelemesi yapmadıkları iddia edildi. Yangın çıkan binanın tuvaletinde mahsur kalan 5 işçinin dumandan zehirlenerek öldüğünün anlaşılması üzerine görev ihmali yaptığı anlaşılan İBB İtfaiyesi’nin başında CHP’den Bayrampaşa Belediye Başkan adayı olan ancak seçimi kaybedince İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbul itfaiye Teşkilatı’nın başına getirilen emekli asker Remzi Albayrak bulunuyor.

150 UZMAN PERSONEL SÜRGÜN EDİLDİ

İstanbul İtfaiyesi’nde, İmamoğlu yönetimiyle birlikte İstanbul İtfaiyesi’nde 306 yıllık tarihindeki teşkilat yapılanmasına aykırı şekilde 191 personelin görev değişiklikleri yapıldı. KESK’e bağlı Tüm- Bel-Sen’e geçmek istemeyen 150’den fazla personel ise sürgün edildi. 118 personelin ise sendika değiştirmedikleri nedeniyle rütbeleri düşürülmüştü.

İTFAİYE TEŞKİLATINDA CHP KADROLAŞMASI

İşte o isimlerden bazıları:

  • Evrim Engin: Annesi Esenyurt CHP Meclis üyesi, itfaiye eriyken müdür yardımcısı yapıldı.
  • Erdinç Turan: KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen üyesi ve İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak’ın Çatalca kontenjanından ekip amiriyken müdür yardımcısı oldu.
  • Ali İhsan Bülbül: İtfaiye eriyken Grup Amiri yapıldı. Kadıköy’deki kazada 2 itfaiye erinin şehit olmasının ardındaki sorumlu isim olduğu iddia edilen Bülbül, CHP Grup Başkanvekili Veli Ağbaba’nın akrabası
  • Selim Kingir: Ekip amiriyken grup amiri yapıldı. Daire Başkanı Albayrak’ın kontenjanında yer alanlar arasında.
  • Ersel Aykanat: Ekip amiriyken müdür yardımcısı oldu. O da Daire Başkanı Albayrak’ın kontenjanında yer alanlar arasında.
  • Ersin Karadaş: İtfaiye eriyken grup amir yardımcısı yapıldı. FETÖ’den tutuklanan eski İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç’un akrabası
  • Sezgin Sevinç: İtfaiye erliğinden Grup Amir Yardımcılığına yükseltildi. KESK’e bağlı Tüm-Yerel-Sen Şube Başkanı
  • Yılmaz Arslan: İtfaiye erliğinden itfaiye çavuşluğuna yükseltildi. İBB Başkanı’nın Özel kaleminin arkadaşı
  • Atilla Gürlevik: Teknisyen olarak çalışırken grup amiri oldu. KESK’e bağlı TÜM-BEL-SEN yöneticilerinden

 

EKREM İMAMOĞLU’NDAN YİNE ALGI YÖNETİMİ VİDEOSU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki en büyük yatırım kalemlerinden olan ‘PR giderleri’ yüzünden sıkça eleştirilen İmamoğlu, kendisinin eleştirildiği her konuda halkı yönlendirmek için trollerin ve fonladığı medyanın da desteğiyle algı yönetimi çalışması yapıyor.

Bunun son örneği, Güngören’deki yangında görev ihmali yaptığı ve 5 işçinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen İBB İtfaiyesi ile ilgili video oldu.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1492745369121394692?s=20&t=oIEZ02via3FcBfJQ2tHi9g

PEŞ PEŞE ŞEHİTLER VERİLDİ

 

İstanbul İtfaiyesi, yapılan bu siyasi dizaynın ardından ilk ağır faturasını Bayrampaşa’da meydana gelen işyeri yangınında ödedi. 19 Mart’ta çıkan yangınla mücadele esnasında Recep Tekin şehit oldu, Gökhan İlyas ise ağır yaralandı. 9 Mayıs’ta ise Kadıköy’de itfaiye tatbikatı sırasında 63 metrelik merdiven kırıldı. İtfaiye eri Emircan Çolak ve Mehmet Ali İnan istasyonun karşısındaki apartmanın çatısına düştü. Hastaneye kaldırılan itfaiye erleri hayatını kaybetti. Bu olayların sebebi ise yeni atanan müdürlerin siyasi rant uğruna tecrübeli personelin görevden alınması ve yerlerine de yangın tecrübesi olmayan, gündüz personelinin müdahaleci personel haline getirilmesi olduğu öne sürüldü.

İmamoğlu’nun İstanbul’u dökülüyor! Dünyaya örnek gösterilen İstanbul İtfaiyesi de rezil duruma düştü…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir