İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: 580 milyon Dolarlık Eurobond ihracı

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin altyapı projelerini finanse etmek için farklı finansman yöntemlerini deneyeceklerini, ayrıca bu hafta yapılan ilk uluslararası borçlanmanın ardından başka uluslararası borçlanmaların da yapılabileceğini söyledi.

Geçen sene İstanbul’da belediye başkanlığının CHP’ye geçtiği seçimlerin ardından kamu bankalarının İBB’ye kredi vermediğini söyleyen İmamoğlu, yurt dışından borçlanma yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

İBB bu hafta ilk defa uluslararası piyasalara dolar cinsi tahvil ihraç ederek 5 yıl vade ile 580 milyon dolar borçlandı. Tahvil ihracına 2.4 milyar doların üzerinde talep geldi. İhraç gelirleri raylı toplu taşıma projelerini finanse etmek için kullanılacak.

Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, “İstanbul’un metro hatlarının finansmanı için uluslararası sermaye piyasalarına 580 milyon dolarlık Eurobond ihraç etmeyi başardık. Artık metro inşaatları daha hızlı bitecek, trafik rahatlayacak” dedi. İmamoğlu, şunları kaydetti:

  • “(Alt yapı) projelerimizi finanse etmek için farklı finansal araçları kullanmayı düşünüyoruz, bono ihracı yöntemiyle bazı ekstra çalışmalarımız olacak.”

Belediyeler gelirlerinin ağırlıklı kısmını merkezi yönetimden sağlıyorlar. İmamoğlu’nun verdiği bilgiye göre İstanbul ilk defa yurt dışı piyasalardan teminatsız tahvil ihracı yoluyla doğrudan borçlanma yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir