Saraçhane’de ‘Kemal’i boş ver, sen aday ol’ toplantısı! Hüsamettin Cindoruk ve Süheyl Batum’dan İmamoğlu’na nasihat

YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün Saraçhane'de 90 eski vekil ile yaptığı toplantının ayrıntıları ortaya çıktı.

featured

İstanbul’daki bilboardlarda Meral Akşener’in İmamoğlu’yla birlikte Saraçhane mitinginde olduğu fotoğrafların kullanılması sonrası hareketlenen CHP Genel Merkezi’ni daha da kızdıracak bir gelişme yaşandı.

İMAMOĞLU, ESKİ VEKİLLER İLE BULUŞTU

Dün Saraçhane’de yapılan toplantıya eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP’den ihraç edilen Süheyl Batum, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın gibi eski meclis başkanları, genel başkanlar, bakanlar, belediye başkanları, milletvekillerinin yer aldığı 100’e yakın isim İmamoğlu’nu Saraçhane’de ziyaret etti.

TOPLANTIYI PKK’YI SAVUNAN NESRİN NAS ORGANİZE ETTİ

İmamoğlu’nun misafir ettiği eski vekillerin toplantısını organize eden isim ANAP’ın eski genel başkanlarından Nesrin Nas.

Son yıllarda PKK kanallarında katıldığı canlı yayınlarda tepki çeken konuşmalara imza atan Nas, PKK’yı ve FETÖ’yü terör örgütü olarak görmediğini ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan skandal ifadeler kullanmıştı.

CİNDORUK’TAN İMAMOĞLU’NA ‘KORKMA KARDEŞİM’

Uzun yıllar kendisini ‘Menderes’in avukatı’ olarak tanıtan ancak Menderes’e hiç avukatlık yapmadığı ortaya çıkan Hüsamettin Cindoruk ise burada yaptığı konuşmada, “70 yıllık siyasi hayatımda bir şey görmüşümdür. Halk, bazı siyasetçileri kucağına alır, benimser, onları koruması altında tutar. Menderes öyle biridir, Ecevit öyle biridir. Şimdi bugün de Ekrem Başkan öyle biridir. Halkın tamamen himayesi altına, koruması altına aldığı, kucakladığı bir siyasetçidir. Bugün ben, 90 yaşını aşmış olmama rağmen, hâlâ bu siyaset içerisinde bir söz söyleme imkanını buluyorsam, bu Cumhuriyet’imizin ve demokrasinin sayesindedir. Ekrem Başkanımıza diyorum ki; korkma kardeşim” ifadelerini kullandı.

‘KILIÇDAROĞLU’NU BOŞ VER, SEN ADAY OL’

Aralarında yargıda FETÖ üyelerinin yerleşmesini sağlayan Adalet Bakanları olarak adları anılan Seyfi Oktay ve Hikmet Çetin’in de bulunduğu 100’e yakın ismi Saraçhane’den yolcu ettikten sonra CHP’den ihraç edilen Süheyl Batum ve Hüsamettin Cindoruk’u odasında misafir eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na burada Batum ve Cindoruk tarafından ‘Kılıçdaroğlu’nu boş ver, o kazanamaz! Senin aday olman lazım’ telkini yapıldı.

BATUM CHP’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu’nun partiden ihraç ettiği Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum “Ben adam mı öldürmüşüm, bir yolsuzluğu mu kapatmıştım, kavga mı etmiştim. 5 Kasım’da disipline sevk ediliyorum, 19 Kasım’da tebligat yapılıyor. Hiçbir suçlama yok. 26’sında neyle suçlandığımı öğreniyorum. ‘Her hafta bir milletvekili istifa ederek, arka arkaya istifalarla partiyi sarsacağız’ demişim güya…” sözleriyle Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir