Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan flaş F-16 açıklaması!

featured

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. F-16 tedarik süreci ile ilgili konuşan Bakan Akar, “Teknik çalışma başlatıldı” ifadesini kullandı.

Yunanistan ve Fransa arasındaki anlaşmaya da değinen Akar, “NATO’nun içinde olmamıza rağmen birtakım ittifaklar aranması hem NATO’ya hem ikili ilişkilere zarar verir, güveni sarsar.” dedi.

Bakan Akar’ın açıklamalarından satır başları:

Milli Savunma Bakanı Akar’dan F-16 açıklaması geldi. Bakan Akar “Teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye’nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor.” dedi.

YUNANİSTAN VE FRANSA’YA SERT TEPKİ

“Yunan Savunma Bakanı ile olumlu, yapıcı bir görüşme yaptık. Bu görüşmenin olumlu sonuçlarını önümüzdeki dönemde görmeyi bekliyoruz.” açıklamalarında bulunan Akar, Yunanistan ve Fransa arasındaki anlaşma hakkında “NATO’nun içinde olmamıza rağmen birtakım ittifaklar aranması hem NATO’ya hem ikili ilişkilere zarar verir, güveni sarsar.” dedi.

“YERİ VE ZAMANI GELDİĞİNDE GEREKEN YAPILIR”

Bakan Akar, Suriye’nin kuzeyinden PKK/YPG saldırılarına ilişkin ise; “Olayları çok yakından takip ediyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde gereken yapılır.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir