Hulusi Akar’dan ‘Asker kışladan geç çıkarıldı’ iddiasına sert tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Depremin ardından Mehmetçiğin kışlalardan geç çıkarıldığına" ilişkin söylemlere tepki göstererek, "Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeli ile ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur" dedi.

featured

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar‘dan “depremden sonra asker kışladan geç çıkarıldı” iddialarına yanıt! Kahramanmaraş merkezli büyük felaketin üzerinden 15 gün geçti.6 Şubat günü yaşanan 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem, 41 bin vatandaşımızı hayattan kopardı.

Tarihin en büyük depremlerinden biri olarak nitelendirilen felaket, 11 ili yerle bir etti. Depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için çadır kentler kurulurken, tüm Türkiye tek yürek oldu.

Bölgelere tırlar dolusu yardım gönderilirken, kahraman Mehmetçik, ilk andan itibaren harekete geçti. Askerler, deprem bölgelerinde vatandaşlara çorba dağıtmaktan, enkaz çalışmalarına kadar her alanda görev aldı.

ASKER BÖLGEYE İNMEDİ İDDİASINA YANIT

Türkiye en hassas dönemlerinden birini geçirirken, çeşitli provokasyonlara uğradı. Asılsız iddialardan biri ise Mehmetçik’in deprem bölgesinde olmadığı idi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ortaya atılan yalan iddialara Hatay’da katıldığı toplantıda yanıt verdi.

‘BİRLİKLERDEN 04.30’DA RAPOR İSTENDİ’

Bakan Akar, şu ifadeleri kullandı; Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ilk deprem saat 04.17’de gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığının yanı sıra Genelkurmay, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin harekat merkezleri süratle yapılması gerekenleri yaparak saat 04.30’da birliklerden rapor istedi.

Aynı saatte Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığına ‘hazır ol’ emri verildi. Saat 04.50’de 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak görevinin başındaydı ve birliklerden durum raporu almaya başladı.

Saat 05.00’te Bakanlığımız bünyesinde Afet Acil Durum Kriz Merkezi teşkil edildi. Eş zamanlı olarak kriz merkezleri Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıklarında da çalışmaya başladı.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir