Hollandalı siyasetçi Arnoud Van Doorn’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek

14 Mayıs'taki seçimlerine sayılı günler kala Batı basını da seçimleri yönlendirmeye yönelik manipülatif haberlerle gündeme geliyor. Son olarak "Economist" Erdoğan'ı hedef alan bir kapak yaptı. Hollandalı siyasetçi Arnoud van Doorn, Erdoğan'ın engellenmeye çalışıldığını anlatarak, "Batı Türkiye'nin hiçbir zaman güçlü olmasını istemez. Erdoğan'ı engellemek için her şeyi yapar." ifadelerini kullandı.

featured

14 Mayıs’taki seçimlere sayılı günler kala Batı medyası tarafından seçimler üzerindeki algı operasyonu devam ediyor. Bu algı operasyonun başında yer alan The Economist dergisi yaptığı haberlerle bunu gözler önüne serdi.

Konu hakkında A Haber’e açıklamalarda bulunan Hollandalı siyasetçi Arnoud van Doorn,“Önümüzdeki 5 yıl Türkiye’nin bağımsızlığını gerçek anlamda kazandığı yükseliş yılları olarak tarihe geçecek. Bunu dünya biliyor ve Erdoğan’ın kazanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.” dedi.

“BATI’NIN ERDOĞAN’A VE TÜRKİYE’YE KARŞI BİR NEFRETİ VAR”

“Batı ülkelerinin Erdoğan’a, Türkiye’ye ve Türklere karşı bir nefreti var” diyen Doorn, “Erdoğan sayesinde Türkiye gerçek bir ülke olmaya başladı. Bunu unutmayın. Bulunduğu bölgede güçlü bir konuma geldi ve kendi kimliğine büründü. Ben Hollandalıyım. Ama imkanım olsa ve Türkiye vatandaşı olsaydım oyumu Recep Tayyip Erdoğan’a verirdim. Batı Türkiye’nin hiçbir zaman güçlü olmasını istemez. Türkiye’yi kendi isteklerini ve kendi çıkarlarını yerine getiren bir ülke konumunda görmek isterler.” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’IN VARLIĞI ÇOK RAHATSIZ EDİYOR”

Erdoğan’ın son 21 yılda ciddi bir istikrara imza attığına değinen Doorn, “21 yıllık siyasetinde Başkan Erdoğan’ın dünya barışına, dünya siyasetine katkısı göz ardı edilemez. Önümüzdeki 5 yıl Türkiye’nin bağımsızlığını kazandığı yükseliş yılları olarak tarihe geçecek. Bunu dünya biliyor ve Erdoğan’ın kazanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik baskı bunun bir neticesidir.

Kesin istedikleri bir şey var. Türkiye’nin güçlü olmaması. Güçlü olmasında ne olursa olsun. İç huzursuzluk mu, parçalanma mı? Ne sayarsanız sayın. Artık karşılarında Erdoğan gibi bir lider var ve tüm dünyaya ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyor. Bu onları çok rahatsız ediyor.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir