Hizbullah “ilk yanıtımız” diyerek İsrail’in hava kontrol üssünü vurdu

Hizbullah, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin öldürülmesine "ön yanıt" olarak bir İsrail gözlem noktasını 62 roketle vurduğunu duyurdu.

featured

Hizbullah Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’nin öldürülmesine “ön yanıt” olarak bir İsrail gözlem noktasını 62 roketle vurduğunu açıkladı.

İsrail’in Beyrut’un güney banliyösüne düzenlediği insansız hava aracı saldırısında Salı günü üst düzey Hamas yetkilisi Salih el Aruri öldürülmüştü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Cuma günü yaptığı açıklamada, grubun saldırı konusunda “sessiz” kalması halinde tüm Lübnan’ın yeni saldırılara karşı savunmasız kalacağını söylemişti.

KONTROL ÜSSÜ VURULDU

Günün erken saatlerinde İsrail ordusu, Lübnan’dan gelen ağır ateşin İsrail’in kuzeyini hedef aldığını açıklayarak, buna saldırılara katılan bir “terörist hücresini” vurarak karşılık verdiğini açıkladı.

Kuzey İsrail’de roket sirenlerinin çalmasından kısa bir süre sonra ordu, “Lübnan’dan kuzey İsrail’deki Meron bölgesine doğru yaklaşık 40 fırlatma tespit edildiğini” açıkladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir