Hisarönü’ndeki Golden Keys Hotels ile ilgili şok iddia! Orman yoluna döktükleri foseptik yüzünden müşteriler yangında ölümle burun buruna geldi

featured

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yangınları söndürme çalışmaları 8. gününde de devam ediyor.

Marmaris ilçesindeki Hisarönü beldesinde hizmet veren Golden Keys Hotels adlı işletmede yangın söndürme ve tahliye çalışmaları sırasında medyada gelen olaylar zinciri okuyanları ve izleyenleri hayrete düşürdü.

eksisozluk.com’da lityumkarbonat adlı kullanıcının iddialarına göre, otel işletmesinin otel arazisine dahil olmayan orman yoluna yıllardır foseptik dökmesi sonucu yol kapalı bulunuyordu.

Çıkan yangında tahliye edilmek istenen otel müşterileri, o yolla alakası olmayan 1 kilometre uzaklıktaki başka bir yola yönlendirildi. Tahliye işlemleri uzayan müşteriler ölümle burun buruna geldi.

İşte o iddialar:

“başlığı nasıl açarsam daha çok gündem olur ya da ses getirir bilemedim. fakat, bu oteli arama sitelerinde arayanlar rahatlıkla bulsunlar diye kendi adıyla açmak istedim. hangi otele gittiklerini bilsinler, kararlarını öyle versinler.

“Patika yol olması gereken yolu…”

başlığımıza konu olan oteli bir hisarönü sakini olarak iyi biliyorum. patika yol olması gereken yolu kendi otellerininmişcesine kapatarak otelin foseptiğini de o yola yani ormanlık dağ alanına aktarmışlardır.

bugüne kadar yerel halkı çeşitli nedenlerle sindirerek oradan geçmesini engellemişler ve dahası bunu normalleştirmişlerdir.

ta ki bugüne kadar!

hisarönü bildiğiniz gibi çok büyük bir felaketten çıktı. yangın neredeyse tüm hisarönü’nü sardı. işte hisarönü’nde yangın çıkan bir diğer sokakta huzur sokağı idi. neyse ki tomalar zamanında yetişmiş ve evlerimizde oluşan ve oluşacak olan hasarı en aza indirmişlerdir.

otel ve yerel halkın sorunu aslında bugüne dayanmıyor. daha önce de bir çok kez aynı yol kullanılmak istenmiş fakat otel sahiplerinin üst düzey tanıdıkları olması sebebiyle engellenmiştir.

1 kilometre uzaklıktaki başka bir yol kullanıldı

bugün ise bu yolun kullanıma açılması artık elzem hale gelmiştir. tahliye olması gereken yerel halk, bu yol açık olmadığı için tahliye olurken zorluklar yaşamıştır. sahile aralarında 100m bile olmayan evler bu yol açık olmadığı için tahliyelerini sokağın diğer tarafından yaklaşık 1 km uzaklıktaki başka bir yolu kullanarak tahliyelerini gerçekleştirmişlerdir.

iş bununla da bitmiyor. tapu kadastro müdürlüğü bu yolu patika yol olarak belirlediği halde otel bu yolu gelişi güzel bir şekilde kapatmış ve geçişleri engellemiştir.
gerekçeleri ise üst düzey insanları tanıdıkları ve arkalarına almalarıdır.

aşağıda krokiyi paylaşıyorum;

itfaiye mahallemize geldiğinde bu yolun açılması gerektiğini ve olası tahliye işlemleri için elzem ve acil olduğunu belirttiği halde bu otel yolun açılmaması için elinden geleni yapmaktadır.

videoda yerel halkı dinleyebilirsiniz;

son olarak otel arazisini birlikte kullanan başka bir otel daha mevcuttur. bu otel yardım için gelen bir çok insana kapılarını açmıştır. fakat, yine başlığa konu olan otel, komşusu olan otele geçişleri engellemiş ve yardımımıza koşan onca yardımseveri mağdur etmiştir.

sesimizi burdan duyurmak istiyorum, ekşisözlük bugüne kadar böyle olaylarda duyarsız kalmadı ve bu duruma da kalmayacağına canı gönülden inanıyorum.

lütfen sesimizi duyun ve duyurun! “arkamızda üst düzey insanlar var” diyerek orman yolunu foseptiğe çevirmiş bu otelin daha fazla oradaki insanları mağdur etmesine engel olun.
#oyolaçılacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir