Hıncal Uluç: “Galatasaraylılar; Burak Elmas, Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu gibi isimlerden uzak durun”

featured

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray’ın eski başkanlarından Alp Yalman’ın Burak Elmas’ın listesine girdiğini belirterek, “Alp Yalman, büyük sportif başarıları yanında, kulüp yapısına da sağlam ilkeler getiren başkandır. Jupp Derwall’i Almanyalara kadar gidip ikna ederek Galatasaray’a getiren odur.

Takımın başında dünya çapında birisi varken ve tüm Almanya, “Derwall nasıl Türkiye’ye gitti” diye merak ederken, “Galatasaray’da transferi yönetim yapar. Teknik direktörün işi yönetimin eline verdiği kadroyu kullanmaktır” ilkesini de kulübe getiren başkan da Alp olmuştur.” diye yazdı.

İşte Uluç’un bugünkü yazısının ilgili bölümü:

Duyunca inanamadım. Galatasaray’ın gelmiş geçmiş en büyük başkanlarından Alp Yalman, Burak Elmas’ın listesine girmiş..

Tabii amaç Galatasaray’a hizmettir. Galatasaray’a hizmetin de yaşı ve makamı yoktur..

“Galatasaray üyeliğinden ihracımı istemişlerdi”

O muhteşem başkanlardan, sadece Galatasaray’a değil, Türk futboluna büyük hizmetler vermiş Ulvi Yenal, Ali Uras’ın listesinden “Disiplin Kurulu” Başkanlığı’na seçilmemiş miydi geçmişte.. O sırada, Birinci Levent’teki Galatasaray Cemiyeti’nde çöreklenmiş “Dazlak” dediğim, yani “Kafatasçı Liseciler” (Dikkat buyurun, Liseliler değil, Liseciler) “Galatasaray üyelerinin hepsi, Galatasaraylıdır ve eşittir. Bu üyeleri ‘Liseliler/Liseli olmayanlar’ diye ikiye bölmeyin” yazım üzerine 178 imza toplayıp Galatasaray üyeliğinden ihracımı istemişlerdi..

Üyelik başvurumun altında imzası olan 2 Galatasaraylı’dan biri Dr. Ali Uras, başkandı.

Alp Yalman da asbaşkan. Dilekçeyi uzun zaman sümen altında tuttular. Durumu öğrenince ikisiyle de konuştum. “Sakın ha” dedim.. “Sakın bekletmeyin, gereğini yapın ve dilekçeyi Disiplin Kurulu’na havale edin. Yoksa ben gereğini yapar istifa ederim..”

Mecbur kaldılar, gönderdiler. Başkan Ulvi Yenal hemen gündeme aldı.

İlk toplantıda yazımı okumuş ve “Bu yazının altına ben de imzamı atarım” demiş. 78 imzalı dilekçe de ittifakla, “İşlem yapmaya gerek yok” kararı ile kaldırılmış.

Alp Yalman, büyük sportif başarıları yanında, kulüp yapısına da sağlam ilkeler getiren başkandır. Jupp Derwall’i Almanyalara kadar gidip ikna ederek Galatasaray’a getiren odur. Takımın başında dünya çapında birisi varken ve tüm Almanya, “Derwall nasıl Türkiye’ye gitti” diye merak ederken, “Galatasaray’da transferi yönetim yapar.
Teknik direktörün işi yönetimin eline verdiği kadroyu kullanmaktır” ilkesini de kulübe getiren başkan da Alp olmuştur.

Bu Alp Yalman işte şimdi, “Seçimi kim kazanırsa kazansın, kulübü maaşlı elemanımız Fatih Terim’e teslim edeceğimize şimdiden söz veren bir protokol hazırlayalım ve tüm adaylar bugünden imzalayalım” diyen Burak Elmas’ı desteklediğini göstermek için adını onun listesine nasıl yazdırır?.
Bu kulübün tarihine değil sadece, Türk Futbol Tarihi’ne yazılmış en büyük kulüp futbolu başarısının, Kopenhag’ın altında imzası olan Faruk Süren’in düşünün bu seçim öncesinde adı geçmiyor ki, o Faruk Süren, bu Burak Elmas’ın kayınpederidir üstelik..

“Eğer yürekten Galatasaraylı iseniz…”

Sana ne oluyor Alp!. Sana ne oluyor?.

Geçmişte kimlerin yönetimlerinde görev alıp ne kazıklar yedin, akıllanmadın.
Şimdi de “Kulübün anahtarlarını Fatih Terim’e teslim için şimdiden protokol yapalım” diyen Burak Elmas’ın kucağına oturuyorsun.. Senin kucağında büyüyen Burak çocuğun..

Yazıklar olsun..

Galatasaraylılar..

Eğer yürekten Galatasaraylı iseniz, Burak Elmas, Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu gibi isimlerden uzak, ama çok çok uzak durun..

Onlara vereceğiniz her oy, Fatih Terim’e gidecek ve kulübü, tarihinde ilk defa “Kutsal başkanlık makamına hakaret eden” bir maaşlı eleman yönetecektir, sakın aklınızdan çıkarmayın.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir