Hercai dizisinin reytingleri neden düşüyor? Atv neyi yanlış yaptı?

featured

Ebru Şahin ve Akın Akınözü’nün başrollerinde yer aldığı Hercai’den başkası değil… Hercai, 3. sezonunda yoluna devam ediyor ama gelen reytingler alarm zillerini çalmaya başladı. Her şeyden önce Cuma akşamları totalde çok iyi seviyelere kadar çıkan dizinin hikayesi reytinglerle ters orantıda ilerliyor.

Hikaye son derece ilgi çekici hale geldi ama atv’nin kararı ile yapılan gün değişikliği bu diziye hiç de yaramadı. Cuma akşamları en azından totalde çok iyi olan yapım, pazar akşamları bu gününü de kaybetmeye başladı. Dün akşam yayınlanan 58. bölümün reytingleri 4’lü seviyelerde geldi ki, daha önce cuma akşamları 6’lı seviyelere kadar çıkabiliyordu.

Ancak asıl büyük sıkıntı ise AB ve ABC1 gruplarında yaşanıyor… AB’de aslında yok hükmünde bir Hecai gerçeği görüyoruz. atv gibi bir kanal Pazar akşamları AB grubunda Hercai ile ancak 28. sırada yer alabildi. ABC1’de ise ancak 15. sırada yer alan bir dizi gerçeği var. Yani totaldeki düşüş devam eder ise Hercai için 4. sezon yalan olur…

atv’nin Akıncı dizisinin sevdasına Cuma gününü elinden aldığı Hercai de düşüş yaşıyor. Aynı şekilde Akıncı dizisi de beklentilerin altında kaldı ve tutmadı denilebilecek seviyede. atv, hem aldığı karar ile eleştiriliyor hem de bu duruma seyirci kalması ile.

atv’nin yeniden Hercai’yi Cuma gününe alması durumu kurtarmasına yeter mi? Akıncı ile Hercai gün değiştirse her iki diziye de iyi gelir mi? İşte bu iki soru akılları kurcalıyor.

Kaynak: TelevizyonGazetesi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir