Hercai dizisinin Miran’ı Akın Akınözü’nün annesi usta oyuncu çıktı…

featured

ATV’nin reyting rekortmeni dizisi Hercai’nin oyuncusu Akın Akınözü dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Birçok kişi bilmiyor ama Hercai dizisiyle yıldızı parlayan Akın Akınözü’nün hayatını, annesi değiştirmiş!

Annesinin ısrarlı çabaları sonucu oyuncu olan Akınözü, aslında bambaşka bir meslek üzerine eğitim almış. Genç oyuncu, şimdilerde Hercai dizisinde oynadığı Miran karakteri ile popülerliğin zirvesine çıktı. Fakat onun oyuncu olmak gibi hayalleri daha önce yokmuş.

Akın Akınözü’nün oyuncu olmasındaki en büyük desteği ise annesi Özlem Akınözü vermiş. Aslında Amerika’da matematik bölümünü bitiren oyuncu, annesinin teşvikiyle mesleğini değiştirmiş.

ÖZLEM AKINÖZÜ KİMDİR?

 

Doğum tarihi: 13/10/1964

Doğum yeri: Ankara

Boyu: 1.73 cm

Kilo: 70 kg

Burcu: Terazi

Eğitim durumu: Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro

Medeni hali: Evli

Meslek: Oyuncu Seslendirme Sanatçısı Tiyatrocu

 

1964 yılında Ankara’da doğan Özlem Akınözü, ilkokul öğrenimini Ahmet Vefik Paşa ilkokulunda orta öğrenimini Özel Yükseliş Koleji’nde ve Lise öğrenimini de Özel Yenişehir Koleji’nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Özlem Akınözü’nün babası 1988 yılında yaşamını yitiren usta isim Süreyya Arın. Kula’da Üç Gün, Safranbolu’da Zaman gibi filmlerin anlatıcısı olarak yer aldı. TRT’nin ilk spikerlerinden, İpek Yolu ve birçok belgesele sesi ile hayat veren seslendirme sanatçısı. Aynı zamanda Türk belgeselciliğinin Babası olarak adlandırılan rahmetli Suha Arın’ın da yeğeni.Özlem Akınözü’de babası gibi 1984 yılından bu yana TRT, özel kanallar ve reklam filmlerinde seslendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

2003 senesinden beri Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlköğretim ve Lise öğrencileri için hazırladığı eğitim CD’lerinin seslendirmesini yaptı Özlem Akınözü’nün bugüne kadar oynadığı dizi ve filmler Sensiz Olmuyor (Sema) Sahte Prenses (Sabahat) Dicle (Revnak) Tek Türkiye (Zelal) Karagül Zeytin Tepesi Payitaht Abdülhamit Deliha 2. Özlem Akınözü, 1989 yılında evlenmiştir. Oyuncu Hercai dizisinde Miran Aslanbey karakterine hayat veren Akın Akınözü ise oğludur.

.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir