HDP’li Meral Danış Beştaş’tan CHP itirafı! Kılıçdaroğlu’nu yalanladı, ittifakı açıkladı

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP ile ittifak kurduklarını itiraf etti. Bir ay önce kayda alınan görüntülerde, Beştaş, "Biz yerel seçimlerde hiç gizlemediğimiz, hiç tartışmadığımız bir karar verdik. Biz CHP’ye oy verdik ve söylüyoruz." dedi. İtiraf sonrası, diğer HDP'lilerin "Meral canlı yayındayız" uyarısı dikkat çekti.

featured

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, polise yumruk atan DBP’li Saliha Aydeniz’in yaklaşık bir ay önce karma komisyondaki dokunulmazlık dosyası görüşmelerinde, itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

“AKŞAM A HABER’DE GÜNDEM OLACAK”

Konuşması sırasında kendisine yöneltilen sorulara, “CHP’ye hiç sataşmadım. Bu gece A Haber’de gündem olacak! HDP’li Beştaş CHP’ye vurdu diye!” diyerek yanıt veren Beştaş, kurdukları ittifakı itiraf etti.

Polise saldırmak bunlarda ‘refleks’ oldu! HDP’li Meral Danış Beştaş, Salihe Aydeniz’i nasıl savunacağını şaşırdı

İTTİFAK İTİRAFI: “BİZ CHP’YE OY VERDİK VE SÖYLÜYORUZ”

2019 yerel seçimlerinde HDP’nin bir karar verdiğini vurgulayan Beştaş, “Biz yerel seçimlerde hiç gizlemediğimiz, hiç tartışmadığımız bir karar verdik. Biz CHP’ye oy verdik ve söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İTİRAFA “MERAL CANLI YAYINDAYIZ” UYARISI

Beştaş, bu sözlerinin ardından yanındaki partililer tarafından “Meral canlı yayındayız” uyarılarına maruz kaldı.

KILIÇDAROĞLU İTTİFAKI KABUL ETMİŞ ‘GÖRÜŞÜYORUZ’ DEMİŞTİ

Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP ile ittifak kurduklarını açıkça kamuoyuna söyleyemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde, HDP ile görüştüklerini itiraf etmişti.

Gazetecilerin kendisine yönelttiği, “6’lı masada HDP var mı?” sorusuna kaçamak yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Altı lider orada, altı partinin genel başkanı orada. Onlar belli zaten. 7. Bir parti orada yok. Halka yalan söylüyorlar.” diye konuşmuştu.

HDP ile bazı partilerin görüştüğünü bazılarının görüşmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Biz HDP ile görüşüyoruz çünkü tarihin bize yüklediği bir misyon var. Gerçek anlamda bir demokrasi için mücadele ediyoruz, bu bizim tarihsel sorumluluğumuz.” ifadelerini kullanmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir