HDP’li Berdan Öztürk: “Kılıçdaroğlu kazanmalı! Abdullah Öcalan’ı özgürleştireceğiz…”

HDP ve PKK'dan Kılıçdaroğlu'na destek gelmeye devam ediyor. Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin vekil adayı olan Berdan Öztürk, yaptığı açıklamada, altılı masadan aldıkları cesaretle terörist başı Abdullah Öcalan'ı özgürleştireceklerini dile getirdi. 6'lı koalisyon HDP'den gelen bu çıkışlara tepkisizliğini devam ediyor.

featured

Terör örgütü uzantısı HDP ile pazarlık masasına oturan Millet İttifakı terör örgütüne tavizler vermeye devam ediyor. Bu doğrultuda HDP, 6’lı koalisyona katılarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına desteğini açıkladı. HDP, kendisini kilit parti olarak tanımladıktan sonra sık sık terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest kalacağına dair açıklamalar yapmaya başladı. “Abdullah Öcalan’a özgürlük” vaadi ile ilgili son açıklamayı HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk yaptı. Öztürk, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladıktan sonra, “İmralı’yı kapatacağız, Öcalan’ı özgürleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ABDULLAH ÖCALAN’I ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ”

HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, CHP Genel Başkanı ve 7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedi. Kılıçdaroğlu’nun kazanmasının kendi isteklerinin yerine getirilmesi için kritik bir viraj olduğunu ifade eden Öztürk, “Bir günde bir şey olmayabilir, ama seçimde alacağımız başarı (Kılıçdaroğlu’nun kazanması) gelecekteki günler için önemli.” dedi.

ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK VADETTİ

Öztürk, ağzındaki baklayı daha sonra çıkardı ve daha önce Pervin Buldan, Sırrı Sakık, Ahmet Türk gibi isimlerin yaptığı şekilde bebek katili Abdullah Öcalan’a özgürlük vadetti.

Öztürk, “İmralı’yı kapatacağız, Öcalan’ı özgürleştireceğiz. 14 Mayıs bizim için tarihi bir seçim, bu yüzden her ses ve her oy önemli. Bir oy barış için olacak. 14 Mayıs’ta onlara hayır diyeceğiz. Bu sistemi tarihin çöp sepetine atacağız.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir