PKK Saadeti! Milli Görüş ile HDP arasında sıcak rüzgarlar…

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

featured

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, dün partisinin grup toplantısında 4 muhalefet partisi ile görüşmelere başlayacaklarını, bu partilerin Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve CHP olacağını açıklamıştı.

HDP, görüşmelerin startını Saadet Partisi ile verdi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan’dan oluşan HDP heyeti, bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve parti yöneticileri ile görüşmek için Saadet Partisi Genel Merkezi’ne ziyarette bulundu.

Saadet Partisi heyetinde ise Temel Karamollaoğlu ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Sabri Tekir, Bülent Kaya, Cafer Güneş ve Mesut Doğan yer aldı.

”İYİ PARTİ İLE GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNMADIK”

Görüşme sonrası, partilerin liderleri ortak bir açıklama yaptı.

Ortak açıklamada HDP’nin ziyaretleri hakkında konuşan Pervin Buldan, “Önümüzdeki hafta pazartesi ve salı günleri Cumhuriyet Halk Partisi’ni daha sonra Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ni ziyaret etme kararı aldık” dedi.

Buldan, İYİ Parti ile görüşme talebinde bulunmadıklarını da belirtti.

”ÇIKIŞ ERKEN SEÇİMLE OLUR”

‘Türkiye halklarının bir çıkışa ihtiyacı olduğunu’ belirten Buldan, Saadet Partisi’ne, Meclis’te muhalefet partilerinin ortak bir önerge ile seçim talebinde bulunması için teklif sunduklarını ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir