Şimdi Netflix düşünsün! HBO Max 2022’de Türkiye’ye geliyor…

featured

WarnerMedia’nın dijital yayın platformu HBO Max resmen Türkiye’ye geliyor. Firmadan bugün yapılan açıklama ile 2022 yılında Türkiye’de yayına başlanacağı duyuruldu. Net tarih ise henüz verilmedi.

Game of Thrones ve Your Honor gibi dünya çapında beğeni toplayan dizilerin yapım sürecini yürüten HBO Max, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede 2022’de hizmete başlıyor.

Böylece Avrupa’da 27, dünya genelinde 67 farklı lokasyonda yayın yapacak. 2026’da 190’ı aşkın ülkede yayın yapılması hedefleniyor.

HBO MAX TÜRKİYE FİYATI NE KADAR OLACAK?

HBO Max’in Türkiye fiyatı belli değil ancak Türkiye’ye özel fiyatlandırma yapılacak. Bugünkü duyuruda İspanya ve Baltık ülkelerdeki yeni fiyatlar açıklandı. 26 Ekim’den itibaren İspanya’daki kullanıcılar ayda 9 Euro’ya, yıllık ise 70 Euro’ya HBO Max’i kullanabilecek. Yıllık ücreti 12 aya bölersek ayda yaklaşık 60 TL’ye denk geliyor. Türkiye fiyatının da 50-60 TL civarında olacağı tahmin ediliyor.

SİNEMA FİLMLERİ GECİKMELİ OLARAK YAYINLANACAK

HBO Max bugünkü duyurusunda Avrupa’daki kullanıcıların Warner Bros., HBO, DC, Max Originals ve Cartoon Network sinema filmlerini sinemadan 45 gün sonra ücretsiz olarak seyredebileceğini duyurdu ancak açıklanan ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor.

2019’da ülkemizde yürürlüğe giren sinema düzenlemesine göre vizyona giren filmlerin 5 ay boyunca dijital platformlarda yayınlanması yasaklanmıştı. Yönetmelikte düzenleme yapılmaması halinde HBO Max’in “sinemadan hemen sonra izle” özelliği Türkiye’de kullanılamayacak. Vizyona giren filmler, en erken 5 ay sonra yayınlanacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir