Hatay’da orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

featured

Sabah saatlerinde, Belen ve İskenderun ilçeleri arasındaki Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıktı.

https://twitter.com/mehmetsylmz/status/1314488544623243267?s=20

Henüz çıkış sebebi belirlenemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Hızla ilerleyen yangın 2 apartmana, 1 restorana ve 3 araca sıçradı. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramasıyla bazı evler tahliye edildi.

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangına 50 arazöz, 20 su tankı, 2 uçak, 2 helikopter, 3 iş makinesi ve yaklaşık 300 personelle müdahale ediliyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

Yangınla ilgili açıklama yapan Belen Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Önder şunları aktardı:

* Rüzgarın etkisiyle yangın büyük bir alana yayıldı. Şu an rüzgar çok, bu sebeple müdahale güçleşiyor. Rüzgar sebebiyle helikopter uçamıyor ancak uçak müdahalesi sürüyor.

* Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilçe itfaiyesi yangına karadan müdahale ediyor. Bölgede bir de fabrika yanıyor.

* Can kaybı yok. Dumandan etkilenen mahalle sakinleri var onlar da hastanelere kaldırıldı. Tehlikedeki yerleşim yerlerinin bir kısmı boşaltıldı.

Öte yandan Hatay Valisi Rahmi Doğan da yangın yerine gelerek bilgi aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir