Hatay ve Mersin’de peş peşe orman yangınları

featured

Antakya’daki Habib-i Neccar Dağında öğle saatlerinde çıkan ve kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmaları sürerken, bu kez aynı dağda farklı noktada çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin çok sayıda personelle müdahale ettiği yangın kenttin her noktasından göründü.

Rüzgarın etkisiyle büyüdü

Her yıl aynı noktalarda yangın meydana geldiği ve bundan dolayı üzgün olduklarını söyleyen Talip Köleoğlu, akşam saatlerinde çıkan yangın için çok sayıda aracın şehir içinden geçerek bölgeye sevk edildiğini söyledi.

Endişe içerisinde yangını izlediklerini söyleyen Köleoğlu, “Habib-i Neccar Dağındaki yangın rüzgarın etkisiyle büyümeye devam ediyor. İtfaiye ekipleri canla başla çalışıyor, Allah yardımcıları olsun. İnşallah bir an önce söndürülür ve daha fazla ağacımız kül olmasın” dedi.

Ormanlık alandaki yangının kontrol altına alınması için ekiplerin karadan başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Hassa’da da iki ayrı noktada orman yangını

Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Akbez Gazel Uşağı Mahallesi kırsalı Amanos Dağları’ndan akşam saatlerinde alevlerin yükseldiğini görenler, durumu yetkilileri bildirdi.

Bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, birbirine birkaç kilometre mesafede iki yangının olduğunu belirledi.

Havanın kararması nedeniyle havadan müdahale yapılamayan iki yangını söndürmek içip ekipler, karadan çalışma başlattı.

Rüzgar nedeniyle büyüyen yangına müdahale devam ediyor.

Mersin Aydıncık’ta orman yangını

Dün sabah saatlerinde Mersin’in Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesinde çıkan orman yangını devam ediyor. Gündüz saatlerinde havadan uçak ve helikopterler yangına müdahale ederken, akşam saatlerinde karadan müdahale devam ediyor. Bakan Pakdemirli’de beraberinde Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile birlikte yangının devam ettiği bölgelerde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

“Kontrol altında diyemeyiz”

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Pakdemirli, dün itibariyle başlayan 21 tane yangından 2 tanesinin devam ettiğini söyledi. Şu anda Mersin Aydıncık’da olduklarını kaydeden Pakdemirli, “Pembecik Mahallesinde çıkan yangının kontrol altına alındığını diyemiyoruz. Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyoruz. Ancak bu yangını biraz daha kolayladık diyebiliriz. Sabaha kadar bir noktaya getireceğiz gibi gözüküyor. Hatay Hassa’da 2 odaktan bir yangın çıktı. Valimizle, bölge müdürümüzle konuştum. 31 arazöz, 4 dozer ve diğer kurumlardan 8 iş makinası ve 150 personelle bu yangına müdahale ediyoruz. Maalesef yangına müdahale ettiğimiz noktalar çok sık orman ve yolu olmamasından dolayı şu an yol yapım çalışmaları sürdürülüyor. Bunu da arkadaşlarımız sabaha kadar bitirmeye çalışacak. Şu an mevcutta bu yangın için Adana’mızın İHA’sını Mersin yangını için kullanıyorduk. Yaklaşık 1 saat önce bu yangında biraz daha rahatlama olduğundan dolayı İHA’yı Hatay’a gönderdik. Ondan gelecek görüntülerle Hatay’daki yangının kontrolünü hem buradan hem Ankara’dan yapmış olacağız.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir