Hatay’da depremde hayatını kaybeden Christian Atsu’nun cenazesi ülkesi Gana’da resmi törenle karşılandı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6'lık iki büyük deprem sonrası enkaz altında kalan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu hayatını kaybetti. Ganalı oyuncunun cenazesi ülkesine gönderildi. Christian Atsu için devlet töreni düzenlendi.

featured

Kahramanmaraş depremlerinde Hatay’da yaşadığı Rönesans Rezidans’ın yıkılması sonrası enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Hataysporlu futbolcu Christian Atsu ülkesi Gana’da resmi törenle karşılandı.

TABUTUNU GANALI ASKERLER TAŞIDI

Pazar akşam saatlerinde başkent Akra’ya getirilen Christian Atsu‘nun cenazesi, Ganalı askerler tarafından taşındı.

Atsu’nun cansız bedeni 6 Şubat’taki depremlerin ardından Cumartesi günü bulunabilmişti.

https://twitter.com/gdh_spor/status/1627556302816702465?s=20

Hatayspor’da oynayan Atsu, 65 kez Gana milli takımının formasını da giymişti.

DEPREMDEN BİR GÜN ÖNCE GOL ATMIŞTI

31 yaşındaki Atsu, Portekiz temsilcisi Porto’da oynadıktan sonra Premier Lig takımlarından Chelsea’ye transfer olmuş; ardından da İngiltere’de Everton, Bournemouth ve Newcastle United formalarını da giymişti.

Eylül 2022’de Süper Lig takımlarından Hatayspor’la bir yıllık sözleşme imzalayan futbolcu, depremden bir gün önce Kasımpaşa ile oynanan maçta takımıyla ilk kez gol sevinci yaşamıştı.

christian atsu cenaze töreni

CENAZE TÖRENİNDE HÜKÜMET YETKİLİLERİ DE YER ALDI

Akra’da bulunan Kotoka Havalimanı’nda konuşan Gana Devlet Başkan Yardımcısı Mahamudu Bawmia, Atsu’nun çok sevildiğini ve çok özleneceğini söyledi. Milli futbolcuya “uygun” bir cenaze törenini yapılacağına dair de söz verdi.

 

Gana Dışişleri Bakanlığı’nın aktardığına göre cenazeye Atsu’nun ailesiyle birlikte Gana’nın Türkiye Büyükelçisi Francisca Ashietey-Odunton da refakat etti.

christian atsu instagram

Atsu’nun cenazesini Akra’ya getiren Türk Hava Yolları uçağı yerel saatle 19.25’te iniş yaptı.

Törende hükümet yetkilileri ile birlikte Gana Futbol Federasyonu’ndan temsilcileri de yer aldı. Cenaze, askeri hastane morguna götürüldü.

‘ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN’

Atsu’nun eski takımları Porto, Everton ve Newcastle United, Pazar günü oynadıkları maçlarda Atsu’yu andı.

2016-21 yılları arasında Newcastle United forması giyen Atsu’nun eşi Marie-Claire Rupio ve üç çocuğu, siyah beyazlı takımın Cumartesi günü Liverpool’a karşı oynadığı maçtaki bir dakikalık anma törenine katıldı.

Sahadaki dev ekrana Atsu’nun bir fotoğrafı yansıtıldı. Taraftarlarsa “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” diye tezahüratta bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir