Hatay’daki 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem sonrası can kaybı 8’e yükseldi

Hatay'da Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Samandağ'da 5.8'lik bir deprem meydana geldi. Çevredeki illerden de hissedilen depremler sonrası bölgedeki hasarlı binalardan bazıları yıkıldı. Gazi mahallesi Şehit Murat Nuraydın caddesindeki binanın enkazında kalan iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler cenazeleri enkazdan çıkardı ve can kaybımız sekize yükseldi.

featured

Kahramanmaraş merkezli depremler, Gaziantep ve Hatay başta olmak üzere, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Elazığ’da da etkili oldu.

Bölgede çok sayıda artçı sarsıntı yaşanmaya devam ederken 3 dakika arayla Hatay merkezli 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedilirken, ilk depremlerde hasar alan binalar da yıkıldı.

Benzer Haberler
hatay-deprem
Hatay’da sağlık personeli gelen asılsız ihbarlara isyan etti: ‘Gerçek vakalara ulaşmakta zorluk çekiyoruz’
hatay deprem mısır suriye
Hatay’daki deprem İsrail, Lübnan ve Mısır’a kadar 7 ülkeyi salladı
Frank Hoogerbeets hatay depremi tahmin
Deprem kahini Frank Hoogerbeets bu akşam Hatay’da olan deprem için dün uyarı yapmış

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6,4

AFAD‘dan yapılan açıklamaya göre, depremin büyüklüğü 6,4 olarak ölçülürken derinliği ise 16,74 kilometre olarak belirlendi. Sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

5,8’LİK BİR DEPREM DAHA

6,4 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez Hatay‘ın Samandağ ilçesinde saat 20.07’de 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 5,8’lik depremin derinliği ise 7 kilometre olarak belirlendi.

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 294 YARALI VAR

Hatay merkezli depremde şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiği, 294 kişinin hastanelere sevk edildiği açıklandı. Depremin ardından 42 ihbarın geldiği ve tüm ihbarlara gidildiği, 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığı ifade edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir