Enerji Uzmanı Mehmet Öğütçü Halk TV’de müzmin muhalefeti böyle uyardı: ‘Enerji partiler üstü bir konu’

Türkiye geçtiğimiz günlerde tarihi anlara tanıklık etmişti. Karadeniz gazı karaya ulaştırılmaya başlandı. Konuya ilşkin Halk TV'de konuşan Enerji uzmanı Mehmet Öğütçü, Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın 2.5 yıl gibi kısa bir sürede karaya ulaştırılmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Öğütçü, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını büyük oranda telafi edecek projeyi eleştiren muhalifleri de “Enerji partiler üstü bir konudur." diyerek uyardı.

featured

Türkiye geçtiğimiz günlerde tarihi anlara şahitlik etti. Karadeniz‘de keşfedilen ve Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtaracak doğalgaz rezervlerinin ilk etabı karaya ulaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülük ettiği savunma sanayii, enerji, ulaşım ve altyapı projelerini her fırsatta eleştiren CHP ve muhalif partiler, Karadeniz’de keşfedilen ve karaya çıkarılan, evlerde yakılmaya başlanan doğalgazı küçümsedi.

‘2,5 YILDA KARADENİZ GAZININ KARAYA ÇIKARILMASI BÜYÜK BAŞARI’

Enerji uzmanı Mehmet Öğütçü, CHP’nin kanalı Halk TV’ye katılarak Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın karaya çıkarılış sürecine yönelik konuştu.2.5 yıl gibi kısa bir sürede Karadeniz’de keşfedilen gazın karaya çıkarılmasının büyük bir başarı olduğunu söyleyen enerji uzmanı Öğütçü, söz konusu rezervlerin partiler üstü bir mesele olduğuna dikkat çekerek, muhalifleri uyardı.https://twitter.com/Aksam/status/1649821404991291392?s=20

Öğütçü, şöyle konuştu:

“Şunun da altını çizmek lazım. Sezar’ın hakkı Sezar’a diyorum burada. böyle bir projenin 2.5 yılda, 35 ayda tamamlanmış olması bir başarıdır. Bunu hiçbir şekilde küçümsemeyelim. haksızlık etmeyelim. ben bile başlangıçta, ilk konuştuğumuzda 2020’de “bu mümkün değil” dedim. Dünyadaki diğer projelerden örnekler verdim. Arkasında büyük sermayeler, büyük teknoloji olan firmalar bu tür projeleri en erken 3.5, 4 yılda bitiriyorlar. 7 yıla kadar uzadığı oluyor. Karadeniz son derece zorlu bir coğrafya. bu çok zordur ve gerçekleşti bunun da altını çizmek lazım. Bu bir başarıdır. Onun için belki muhalefetin bu konularda sadece eleştirel davranmayıp, bunu tavsiye ediyorum… Çünkü enerji benim gözümde partiler üstü bir konudur. kesinlikle ulusal bir konudur. çünkü ulusal güvenliğimizle alakalı bir konudur. Yani tıpkı dış politika, terörle mücadele, ülkenin refahı, kalkınması gibi partiler üstü bir konudur. Öyle ele alınması gerekir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir