Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise suikasta kurban gitti!

featured

Reuters’ın son dakika olarak servis ettiği haberine göre, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin gece saatlerinde evine giren kimliği belirsiz bir grup tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Olay 7 Temmuz Çarşamba günü saat 1 sularında gerçekleşti.

Aralarında İspanyolca konuşanların da bulunduğu bir grup kimliği belirsiz kişi Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin özel konutuna saldırdı ve devlet başkanını ölümcül şekilde yaraladı.

Haberi Başbakan Claude Joseph verdi

Haiti Başbakanı Claude Joseph’in ofisinden yapılan açıklamada, Jovenel Moise’nin eşinin kurşun yarası aldığı belirtildi.

Geçici Başbakan Claude Joseph, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin Çarşamba günü evinde bir komando tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

Joseph, suikast sonrası ülkenin başında olduğunu söyledi.

“İnsanlık dışı ve barbarca eylemi” kınayan Joseph, sükunet çağrısında bulundu, polisin ve ülkenin silahlı kuvvetlerinin güvenlik durumunu kontrol altına aldığını da sözlerine ekledi.

Jovenel Moiase kimdir?

Jovenel Moise (26 Haziran 1968, Trou-du-Nord), Haitili iş adamı ve siyasetçi. Moise, Amerika kıtasına bağlı olan ve Karayip Denizi’nde yer alan Hispanyola adasının batı bölümünde kurulu bulunan Haiti’de Şubat 2017 tarihinden bu yana devlet başkanlığı makamında bulunmaktadır.

Moise siyasete girmeden önce ticari faaliyetlerde bulunmuş, eşi ile birlikte kurduğu JOMAR Auto Parts firması hariç ülkenin kuzey kesimlerinde muz plantasyonları oluşturmuştur.

2015 yılında dönemin devlet başkanı Michel Martelly tarafından bir sonraki devlet başkanlığı seçimlerinde Parti haïtien Tèt Kale (PHTK)’nin adayı olarak Moise’yi işaret etmesinden sonra Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde aday olan Moise, iki turlu seçiminin ardından devlet başkanlığına seçilerek makama gelmiştir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir