Haftanın fotoğrafları…

featured

Moskova’da L’etape Moscow’’ bisiklet turu

Rusya’nın başkenti Moskova’da ‘’L’etape Moscow’’ bisiklet turu gerçekleştirildi. Tura katılan sporcular kategorilerine göre 45 ve 90 kilometrelik parkurda mücadele etti. Sporcular, Kremlin Sarayı surları boyunca devam eden Kremlyovsksys kıyısından geçti. ( Sefa Karacan – Anadolu Ajansı )

Beyrut Limanı Yangını

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki limanda bulunan bir hangarda henüz bilinmeyen nedenle büyük bir yangın çıktı. Yangının söndürülmesi için itfaiye araçları bölgeye intikal ederken, limandan yoğun dumanlar yükseldi. ( Houssam Shbaro – Anadolu Ajansı )

Pozantı Orman Yangını

Adana’nın Pozantı ilçesinde dün başlayan orman yangınını söndüre çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Yangına, 1 uçak, 6 helikopter, 53 arazöz, iş makineleri ve 400 personelle müdahale ediliyor. ( Muzaffer Çağlıyaner – Anadolu Ajansı )

Van Gölü iklim değişikliği

İklim değişikliği ve hava şartlarına bağlı olarak seviyesi belirli periyotlarda değişen Van Gölü, son yıllarda önemli oranda su kaybı yaşıyor. Türkiye’nin en büyük gölü olan ve bölge halkı tarafından “deniz” olarak adlandırılan Van Gölü’nün kıyı kesimlerinde küresel ısınma nedeniyle yaşanan gözle görülür çekilme dikkati çekiyor. Edremit ilçesindeki kıyı kesimlerinde 200 metrenin üzerinde yatay çekilmenin yaşanmasıyla Enginsu Mahallesi’ndeki bazı vatandaşların tapulu arazileri ortaya çıktı. ( Özkan Bilgin – Anadolu Ajansı )

İdlib Mülteci Kampı

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı kamplardaki siviller, aşırı sıcaklıklarla mücadele ediyor. Gün içinde 43 dereceye kadar çıkan sıcaklık, çoğunluğu kadın ve çocuğun yaşadığı çadırlarda zor anlara neden oluyor. Sıcaklık, güneş ışığına direkt maruz kalan çadırların içinde 50 derecenin üzerine kadar çıkıyor. ( Muhammed Said – Anadolu Ajansı )

İZMİR’İN KURTULUŞU

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından denizde lazer ve hologram gösterisi yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portrelerinin hologramları su perdesine yansıtıldı. ( Mahmut Serdar Alakuş – Anadolu Ajansı )

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir