Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? İşte Güneş tutulmasının burçlara etkileri…

2022’nin ilk Güneş tutulması Boğa burcunda gerçekleşecek. Güneş tutulmasıyla beraber hayatın birçok alanında değişimler görülebilir. Özellikle burçları çok etkileyen tutulmalar öncesi astrologlardan önemli uyarılar geliyor.

featured

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarının tamamını etkileyen güneş tutulması bu gece yarısı gerçekleşecek. İşte güneş tutulmasına dair bilgiler…

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA?

2022 yılının önemli gök olaylarının yer aldığı takvime göre, bu yılın ilk Güneş tutulması 30 Nisan günü saat 23:27’de gerçekleşecek.

GÜNEŞ TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Uzman Astrolog Aygül Aydın, yılın ilk güneş tutulmasının hangi burcu nasıl etkileyeceğini detaylı bir şekilde anlattı.

Koç: Gelirlerinizi dengeleyen ve bir yandan yeni kazanma kaynakları geliştirme şansı sunan bir tutulma etkisindesiniz. Kişisel kaynaklar ve parasal gelir evinizi aktive etmesiyle, bu ay daha büyük bir kişisel güç ve finansal özgürlük duygusu kazanmanız mümkün olacak.

Uranüs şu an mali durumunuzu sarsıp biraz huzursuzluk ya da istikrarsızlık yaratıyor olsa da kazanmak için mükemmel bir zaman. Venüs-Neptün ve Jüpiter’in sizlerin 12.evinizde olması ise hayallerinizde olan şeyi önünüze getirmeye hazırlanıyor. Belki hayal bile etmesi mümkün olmayan şeylerin içine doğru giriş yapıyorsunuz.

Boğa: Bir yenilenme bekliyorsunuz ve içinizden bir şeylerin birdenbire değişeceğine olan inancınız oldukça yükseliyor. İşte tam da o zamana giriş yapıyorsunuz. Bu tutulma mükemmel bir zaman.Uranüs burcunuza girdiğinden beri (2018 mayıs) hayatınızın her alanında büyük değişiklikler yaşamış olabilirsiniz. Ev, iş, ilişkiler ve sağlığınız ya da büyük değişimler gibi. Değişime kapalı bir yönünüz olduğu için ve ayrıca biraz daha fazla konfor, güvenlik ve öngörülebilirliği tercih ettiğiniz için değişiklikler 2018 yılından beri sizi çok rahatsız etti. Ama bu tutulma haritanızın en önemli noktası olan sizde gerçekleşiyor. Kaderin kapısı yeniden aralanıyor ve kaderin üstünde bir kader varmış söylemini size söyletiyor. Tanıştığınız insanlar ve başlattığınız projeler artık sizin için 20 senelik bir dönemi başlatıyor.

İkizler: Bir fırsatın eşiğindesiniz ama sanki bu mesajı okuyamıyor gibisiniz. Kendinizi hazır hissetmediğiniz için şu an çok gerginsiniz. Biraz daha kendi içinize çekilmeli ve çevrenizdeki olayları gözlemlemelisiniz. Sessizlik ve dinginlik bu güneş tutulmasında sizi daha güçlü biri yapacak. İş ortamınızda sevilmediğinizi düşünüyor ya da işlerle ilgili zorluklar yaşıyorsanız burası ile ilgili bir aydınlanma söz konusu olacak. Fırsat sizi çağırıyor, ancak mesajı almak için kozmik olarak hazır ve hizala olduğunuzdan emin olmanız sizin için en iyisi olabilir. Şu an içe dönük bu enerjiyi 15 Mayıs sonrası gezegenlerin Ikizler burcuna geçmesi ve ikizler sezonun açılmasıyla pozitife döndüreceksiniz. Bu yüzden şu an ki enerjiyi boşa harcamayın. Bunun yerine, bu zamanı ruhsal bir sıfırlama olarak kabul edin.

Yengeç: Yaşamın içinde eksikliklerin ve boşlukların var. Bunları en derinden hissettiğin zamanlardasın. Doğa boşluktan nefret eder yani bir eksikliğin olduğu yerde doğa onu doldurmak için çalışacaktır. Kendine izin vermenin ve akışta kalmanın doğaya o alanı vermenin zamanı geldi. Bu güneş tutulması senin hayatında hem kişisel hem de sosyal noktada yenilikler katma fırsatı verecek. İş hayatınızdaki sarsıcı değişimleri sizleri başka bir yöne götürmeye sevk ediyor. Yeni bazı başlangıçlara ve yeni bazı kurulumlara çekiliyorsunuz. Kariyerinizde önemli bir liderlik kararı içine giriyorsunuz. Araç alım satım işlemleri yapabilirsiniz. Parasal ani kararlar vermeyin. Bu dönem yanılmaya çok açıksınız.

Aslan: Yaşam yönün ve tüm dikkatlerin şu an kariyerinde ilerliyor. Başka bir şey düşünemez halde oldunuz. Güneş tutulması ışıkları ile dikkatler senin kariyerinde olacak ve gerçek bir zaferin tadını çıkarmak için hareket edeceksin. Kariyer hayatında son 5 yıldır asla istediklerini alamadığını biliyorum. Sanki sürekli kabın şeklini almak zorunda hissettiğin bir dönem geçti. Ama kader Düğümleri, 10. Ev’de adeta seni şöhret, kariyer ve sosyal imaj noktasında başka bir şekle büründürüyor. Özellikle çok çalışıyorsanız ve destekleyici bir çalışma ortamındaysanız ödüllerin ve tanınmanın devreye girmesini bekleyebilirsiniz. Ancak, kendinizi ilhamsız, tembel veya diğer öncelikler tarafından başka bir şekilde dikkatiniz dağılmış olarak bulduysanız – veya idealden daha az çalışan bir ekibin parçasıysanız – kozmosun sizin için göksel bir rota düzeltmesi olabilir.

Başak: Bu güneş tutulması içinizde gizlediğiniz ve sürekli bastırdığınız korkularınızı ortaya çıkartıyor olabilir. İlişkilerde çok zorlandığınızı ve artık düzeltemeyeceğiniz şeylerin üzerini örtme kısmında olmak istemiyorsunuz. Sizler için çok masum bir yeniay olmasa da kafa karıştırıcı yönüyle umutlarınızı, hayallerinizi ve aşk hayatınızı etkileyecek. Hayatınızı takip etmeniz, düzene sokmanız için çok güzel bir fırsat diyebiliriz. Ancak bu dönem de de kendinize biraz daha dikkat etmeniz gerekebilir. Bedensel olarak kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Bunun en büyük sebebi de zihinsel karışıklıklarınız. İlişkilerinizi sorgulayabilirsiniz. Kendinizi tahmin bile etmediğiniz durumlar içerisinde bulabilirsiniz. Mutlu olmadığınız yerde durmayın. Çok hızlı bir şekilde mali durumunuz yoluna giriyor. Yurtdışı bazlı yapacağınız çalışmalar ya da vize işlemleri gibi durumlardan hızlı sonuçlar alabilirsiniz.

Terazi: İş ve çalışma hayatınıza yeni bir düzen getirmek isteyebilirsiniz. Bazı sorumluluklar size ağır gelmiş olabilir. Stres yönetiminde başarılı olabilirseniz sorunları daha kolay atlatabileceğiniz bir dönemdesiniz. Kendinizi sıkmayın ve hayatın getirdiği durumları da kabullenerek karşılamayı başarın. Beklenmedik teklifler hayatınıza sürpriz katabilir. Bu yeniay ile eski ilişkilerinizi yeniden güçlendirebilir ve telafisini yapabilirsiniz. Sürpriz proje ve kazanımlar sizi güçlendirecektir. Orjinal işlerin peşine düşün. Klasik olanı artık yıkma zamanı denilebilir. Hukuksal süreçlerinizde önümüzdeki iki hafta şaşırtıcı gelişmeler yüzünüzü güldürecektir. Kendinize bakın ve kariyer hayatınızda özgürleşin. Yeteneklere odaklan.

Akrep: Hayatınızda bir şeylere yetişemiyor olabilirsiniz. Her şey birikiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Bu süreçte yakın çevrenizle birlikte olmak onlarla vakit geçirmek size iyi gelecektir ancak onlarla da (arkadaş ve ailenizle de) aranızda bazı konular ile ilgili ufak sürtüşmeler yaşanabilir. Kimseyi kırmamaya onları olduğu gibi kabul etmeye özen gösterin. Aşk hayatınızda kafanız karışık olabilir. Geçmiş hataları tekrarlamak sizi sadece geriletir. Kendinizi manipüle etmeyin ve rasyonel bir akıl içinde hareket edin. Yeni ve uzun ilişkileri başlatmak veya sözler vermek için harika bir yeni ay fırsatı olduğunu söyleyebiliriz. Aşk hayatınızda rota yeniden hesaplanıyor diyebiliriz. Aynı zamanda bu dönem içerisinde çalışmak, düzene girmek, planlar yapmak ve eksikliklerinizi tamamlamak, kendinize bir hobi edinmek sizin ilacınız olacak.

Yay: Kariyerinizle ilgili önemli bir değişim ve beklenilmeyen kararlar içinde olabilirsiniz. Hayatınıza birini almak, büyük kararlar vermek ve beklenmedik konuşmalar yaşamak kısa bir süreliğine tüm dinamiğinizi değiştirecek. Daha önce yaşamadığınız kadar ilginç bir ilahi adalet sürecine ilerliyorsunuz. Ne istediğinizi bilmeniz ve ne yöne gitmeniz gerektiğine karar verin. Çalışma hayatınızda ve hedeflerinizde kendinizi yeniden güncelleme fırsatları yakalayacaksınız. Kırgınlıklarınız son buluyor. Bu dönemde parasal ve finansal konular da bir yön kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Bu durum sizi gelecek kaygısı içine çekiyor olsa da bununla alakalı tüm problemleri yeni ay ile çözüme kavuşturacaksınız. Aşk hayatınızda bazı gerçekleri daha iyi görüyor olabileceksiniz. Ne de olsa gerçekleri görmek sizin işiniz.

Oğlak: Bu güneş tutulması ile hayatınız da dönüm noktası olacak olaylar içerisine ilerleyebilirsiniz. Kendinizi ruhsal anlamda köşeye sıkışmış hissediyorsunuz. Ha bugün ha yarın diye düzenlemeye çalıştığınız konularınız artık net bir şekil içerisine giriyor. Sizler de bu yeni ay ile birlikte korkusuzca yeniliklere açık bir şekilde ilerleyin. Aynı zamanda maddi konular; ertelediğiniz bazı durumlar tekrardan karşınızda bulunabilir. Var olan maddi durumunuzu dikkatle korumanızı ve gereksiz harcama eğilimlerinizi ortadan kaldırmanız gerekiyor. Gereksiz risklere girmemelisiniz. İlişkiler hayatı içinde ya da bir ilişki içinde fazla hassas ve kontrolcü davranıyor olabilirsiniz. Bu dönemde biraz daha kontrolü elden bırakıp tamamen kendinizi düşünmeye yönelmelisiniz. Beklentilerinizi yüksek tutmak yerine gerçekçi hareketler içinde olmayı seçin. Zihninizde ki stresi yönetin ve kendi kendinizin yolunu açın. Kimseye öfke ya da kin duymayın. Bazı şeyler düzeltilemez. Bırakmak en doğrusu olabilir.

Kova: Hayatınızda hareketlilik söz konusu. Bununla birlikte ilişkilerde bazı kesin kararlara gideceksiniz. Önceden direttiğiniz, olması için çok çaba sarf ettiğiniz şeylerde artık zorlamamak gerektiğini fark edeceksiniz. Ve bu yeni gelişen durumlar hayatınızda çok önemli atılımlara neden olacak. Ekonomik koşullarınızı düzene sokmak istediğiniz ve eksiklerinizi tespit ederek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket etmeyi öğreneceğiniz bir güneş tutulması deneyimliyor olabilirsiniz. Çeşitli yazışmalar ve iletişimle alakalı önemli konular bu yeni ayda konunuz olabilir. Engellenmiş olan önünüze set çekilmiş olan bazı konularda bu engeller ortadan kalkabilir ve yolunuz açılabilir. Adım adım hedefinize doğru ilerleyebilirsiniz. Yaşamınız içinde köklü değişimlere ilerliyorsunuz.

Balık: Sizi kuşatan koşulları ve kontrolünüz dahilinde olmayan durumları iyi yönetmelisiniz. Kendinizi çaresiz hissediyor olabilirsiniz psikolojinizi düzeltmek için durumları biraz daha iyi değerlendirmeniz ve motivasyonunuzu kaybetmemeniz gerekiyor. Hayatınızdaki roller artık değişiyor olabilir. Yeni bir dönemin ayak sesleri bu yeni ay ile geliyor. Gelecek ile alakalı yaptığınız planlara projelere odaklı yeni başlangıçlar yapmak istiyorsunuz. Bunun için önceliklerinizi iyi belirlemeli başlangıçlarınızı ona göre yapmalı ve hayallerinizi de ona göre kurmalısınız. Hem kariyer hayatınızda hem kendi kişisel hayatınızda yapacağınız planlamalar size kendinizi çok iyi hissettirecek ve bunların faydasını kısa bir zamanda göreceksiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir