Gülşen hakkında şok mahkeme kararı: 10 ay hapis cezası

Geçtiğimiz sene imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle hapis cezasına çarptırılan şarkıcı Gülşen'in davasında karar açıklandı. Şarkıcı 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

featured

Ünlü şarkıcı Gülşen, geçtiğimiz yıl 30 Nisan’da İstanbul Ataşehir’de sahneye çıktı.

Bir ara seyircisi ile diyaloğa giren şarkıcı, ekip arkadaşlarından birini işaret ederek İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.” dedi.

Ünlü şarkıcının sosyal medyaya düşen ifadeleri tepki çekerken, Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Soruşturma çerçevesinde şarkıcı, 25 Ağustos 2022’de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İMAM HATİPLERE ÇİRKİN İFADELER KULLANDI

Karara yapılan itiraz dilekçesinin de kabul edilmesiyle Gülşen, tutukluluğunun 4’üncü gününde “konutu terk etmeme” şartıyla adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede ise Gülşen’in, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesi üzerine Gülşen Çolakoğlu’nun avukatı, yeniden itiraz etti ve “konutu terk etmeme” şartının kaldırılmasını istedi.

TEDBİR KARARI KALDIRILDI

Bu karar da hakim tarafından kabul gördü, şarkıcının adli kontrol tedbiri kaldırıldı.

Mahkeme tarafından verilen kararda ayrıca ev hapsi de kaldırılan Gülşen’in ‘yurt dışına çıkış yasağı’ ile haftada 1 gün ‘imza atma’ şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmedildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir