Gülbin Tosun ve Sevilay Yılman arasında sokak köpeği tartışması

10 yaşındaki kızını köpek saldırısında kaybeden bir anne ile yaşadığı tartışması çok konuşulan Gülbin Tosun, başıboş köpek sorununun çözüme kavuşturulmasını isteyen gazeteci Sevilay Yılman’a çattı. İkili arasından sosyal medyada ipler gerildi.

featured

Başıboş köpek sorunu, Türkiye’nin en ciddi sıkıntılarından biri haline dönüştü. FOX Ana Haber Hafta Sonu spikeri Gülbin Tosun, başıboş köpek sorununun çözüme kavuşturulmasını isteyen gazeteci Sevilay Yılman’a çattı. Gülbin Tosun, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım sonrası tepki aldı.

Belediyelerin soruna çözüm bulamaması endişeyi daha da artırırken, hayvanların barınaklarda toplatılmasını istemeyenler her yeni gün ilginç söylemlerle daha da dikkat çekmeye başladı.

TV’DE TARTIŞILDI

Geçtiğimiz günlerde Habertürk’te konu masaya yatırıldı, adeta olay çıktı.

Yayına katılan gazeteci Sevilay Yılman ile hayvan hakları savunucusu Yasemin Babayiğit birbirine girdi.

Soruna çözüm bulunmasını isteyen Yılman, “Köpekler kısırlaştırılınca halloluyor mu? Saçma bir şeyi tartışıyorsunuz 10 tane veterinerle görüştük ettik. Kısırlaştıran hayvanın saldırganlığı bitmiyor, yok böyle bir şey. Böyle bilimsel bir şey yok sadece popülasyonu durduruyorsunuz.” dedi.

ELEŞTİRİYE AÇIK OLUN SÖYLEMİNE KIZDI

Babayiğit ise “Kısırlaştırmada hayvanın çiftleşme arzusu dindiği için hormonal olarak hayvan daha sakinleşiyor.” diyerek yanıt verdi.

Yasemin Babayiğit’in sözlerinin çeliştiğini söyleyen Sevilay Yılman, “Öyle bir şey yok. Tam tersi biraz önce ben bilim insanı değilim dediniz. Söylediğinizin tam tersi yönünde beyanlar var. Çocuklar ölsün, Yasemin Hanım ve onun lobisi bunun üzerinden olabildiğince popülaritesini yapsın. Hakaret etsinler, küfretsinler, insanları linç etsinler.” şeklinde konuştu.

Babayiğit’in bu sözler karşısında “Kamuoyu önünde olan biri olarak eleştiriye daha açık olmalısınız.”demesi üzerine stüdyoda tansiyon yükseldi.

‘ÇİRKİNLEŞMİŞ 2 KADIN İZLEDİM’

Programı sonradan takip edenlerden biri de FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun oldu.

Tosun, bu yayın sonrasında “Dün akşamki TV yayınlarına baktım, ruhları kararmış, bu yüzden çirkinleşmiş 2 kadın izledim” ifadelerinin yer aldığı bir tweet attı.

Sevilay Yılman da bu sözlere tepkisiz kalmadı ve Twitter üzerinden cevap verdi.

‘HAKARET YOK CANIM, GÖRÜŞÜMÜ BELİRTTİM’

Yılman, “Türkiye’nin en çok izlenen kanallarından FOX TV’nin haber sunucusu… Daha önce kızı köpeklerin saldırısından kaçarken kamyon altında ezilen anneye hakaret etmişti. Şimdi de meselenin çözümünü isteyen ben ve Esra Toptaş’a hakaret ediyor! Gördünüz mü?” notunu düşerek, hem Fox’u hem de FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ü etiketledi.

Gülbin Tosun’dan bu tweet’e de karşılık geldi.

Tosun, “Çirkinsiniz! Hem de çok çirkin!  Hakaret yok canım, görüşümü belirttim.” dedi.

‘KEŞKE, SALDIRILAR YÜZÜNDEN ÇOCUKLAR PARÇALANIRKEN DE VİCDANINIZ OLSA’

Yeniden cevap veren Yılman, şunları yazdı: Tamam… Biz çok çirkiniz ve siz çok güzelsiniz Gülbin Tosun. Keşke bu güzelliğiniz bir lokma gariban çocuklar köpekler tarafından parçalanırken vicdanınıza yansıyabilse ve başıboş köpeklere bağlılığınızın binde biri onların saldırıları yüzünden yitip giden yavrular için de olsa!’

Habertürk TV spikerlerinden Esra Toptaş da bu tartışmadan geri durmayarak Tosun’a cevap verdi.

Toptaş, “Aynaya bakınız” yazdı.

‘GÜLBİN TOSUN GİBİ VİCDANSIZLAR’

Bir eleştiri daha yapan Yılman, Gülbin Tosun’un köpek saldırısı sonrası hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar adlı kız çocuğunun annesi ile yaşadığı diyaloğu hatırlattı.

Acılı annenin fotoğrafını ve Tosun ile yaşadığı tartışmaya gösteren tweet’leri paylaşan Yılman, “Siz ve acılı bir anneye hakaret edecek kadar şuurunu yitirmiş Gülbin Tosun gibi vicdansızlar bu korkunç toplumsal meseleyi bile sadece bir tarafın sorunu gibi göstererek iyice alçalıyorsunuz! Şu iki fotoğrafı ve yorumunu dikkatlere sunuyorum! Ve sizleri Allah’a havale ediyorum!” notunu düştü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir