Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Samimiyetsiz çevre aktivisti Greta Thunberg, 6 bin 200 euroluk deri koltuk kullanıyor

featured

Time dergisi tarafından 2019’da yılın kişisi olarak seçilen ve ‘gençliğin gücü’ olarak tanımlanan Thunberg, Madrid’de yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği zirvesinde liderlere “Bütün ekosistem çöküyor. Kitlesel bir yokoluşun başlangıcındayız. Ve bütün konuştuğunuz para ve ekonomik büyüme masalları. Nasıl cüret edersiniz?” sözleriyle seslenmişti.

“ET YEMEYİ BIRAKIN VEGAN BESLENMEYE GEÇİN”

Thunberg, insanlığı veganlığa teşvik etmek için kampanyalar yürüten Mercy For Animals adlı videoda hayvansal gıda kullanımına karşı insanları uyarırken “Et yemeyi bırakın ve vegan beslenmeye geçin, aksi halde “sıçtık” ifadelerini kullanmıştı.

Çevresel etkiye ek olarak, Thunberg halkı yiyecek için doğup yetiştirilen hayvanların düşünceleri ve duygularını daha fazla dikkate almaya çağırmıştı.

“ÇEVRECİ AMA DERİ KOLTUKTA OTURUYOR”

Thunberg’in annesiyle fotoğrafının yer aldığı bir karede hayvan derisinden yapılma bir koltuğun yer alması ise sosyal medyada tartışma yarattı.

7,780 TL’ye satılan koltuğun kataloğunda ‘İtalyan Deri kullanılarak döşenen’ ibaresinin yer alması da dikkat çekti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir