Gram altının 2 bin TL olacağı tarihi açıkladı! İslam Memiş’ten şok tahmin

Gram altının 1650 lira olacağını söyleyen İslam Memiş fikrini değiştirdi. İşte altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'in gram altın için olay yaratacak yeni tahmini.

featured

Rekora doymayan gram altın fiyatıyla ilgili İslam Memiş’ten şok eden bir tahmin geldi.  Altının ons fiyatının Mayıs 2022’den beri ilk kez 1900 doların üzerine çıkmasının ardından iç piyasada çeyrek altın 1924 lirayı, cumhuriyet altını da 7 bin 915 lirayı gördü.

trusd
USD
0.2%
32,44 TRY
treuro
EURO
0.15%
34,64 TRY
gau
GR. ALTIN
0.15%
2.383,76 TRY

Ancak bu rakamlarda altın bulmak da pek mümkün değil. Kapalıçarşı’da gram altın ve çeyrek altın en az 10 lira daha yukarı fiyatlandırmadan satılıyor. Geçtiğimiz hafta rekor fiyatlandırmaları gören altında yükseliş ivmesi devam ediyor. Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, gram altın için geçtiğimiz günlerde “1650 lira olacak” tahmininde bulunmuştu.

Memiş, “Yılın ilk çeyreğinde 1280’li rakamlar, 1350’li rakamlar, yıllık bazda 1450’li rakamlar sürpriz olmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı. Memiş bu tahminlerinde güncellemeye gitti.

‘SADECE ALTIN DEĞİL HEPSİ YÜKSELECEK’

Sadece gram altın fiyatlarında değil, tüm değerli varlıklarda artış yaşanacağını söyleyen İslam Memiş, gram altının rekor kıracağı tarihi de verdi. Ekonomist, elinde yatırımlık varlığı bulunanların kesinlikle çıkarmaması gerektiğine dikkat çekti.

Özellikle altın fiyatlarında yaşanacak yükselişin kademeli olarak artacağını vurgulayan İslam Memiş, gram altının önce 1450 TL seviyelerine kadar yükseleceğini dile getirdi.

‘2023 SONU 2 BİN LİRAYI GÖRECEK’

Yıl sonuna kadar gram altının 2 bin lirayı göreceğini söyleyen ve altın fiyatlarının bu noktada kalmasının ancak seçime kadar mümkün olacağını vurgulayan İslam Memiş elinde yatırımlık varlığı olanların bu varlıklarını koruması yönünde tavsiyede bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir