Gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı! Alım mı satım mı yapılmalı?

Altın fiyatları yeni haftaya çok hareketli başladı. Geçtiğimiz gün sert yükselen gram altın fiyatı 1718 liraya kadar yükselmişti. Gram altın bugün adeta şaha kalktı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

featured

Geçtiğimiz haftalarda ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalması ve enflasyonun 12’nci ayda da üst üste düşüş göstermesinin etkisiyle birlikte ons altın fiyatı yükselişe geçmişti. Öte yandan Merkez’in faiz artışını az yapacağı tahmini gram altın, euro ve dolarda sert yükselişlere neden oldu.

treur-usd
EURO/USD
0.34%
1,08 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.15%
2.393,27 TRY

GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

Geçtiğimiz güne 1655 liradan başlayan gram altın yurt içinde döviz kurlarında yaşanan yukarı yönlü hareket ve ons altındaki yükselişin etkisiyle birlikte 1700 lirayı aştı. 1718 liraya kadar yükselen gram altın günü 1712 liradan kapattı.

Haftanın üçüncü işlem gününe 1710 liradan başlayan gram altın 1734 lirayı görerek yeni bir rekor kırdı. Gram altın şu dakikalarda 1714 liradan işlem görürken, gün içerisinde en düşük 1705 lira seviyesi test edildi.

“SON BİR ALIM FIRSATI OLACAK”

Ons altın için fiyat tahminini açıklayan İslam Memiş,

“Altının ons fiyatı 1.956 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu hafta 1.960 dolar direncine dikkat edilmesi gerektiğini belirtmiştim. Bu beklentimiz gerçekleşti ve ardından kar satışları başladı. Teknik olarak 1.928 dolar seviyesine kadar geri çekilme gerçekleşebilir. Bence bu geri çekilme ons altın için son geri çekilme olacaktır. Ardından ons altın hızlı bir şekilde 2.150 dolar seviyesine doğru hareket etmeye başlayacaktır. Ons altında 1.928 dolar – 1.930 dolar aralığı son bir alım fırsatı olacaktır. Bu geri çekilmeler eğer olursa çok yakından takip edilmesi gerekiyor.” dedi.

“MAKAS ARALIĞI 25 LİRA DİKKATLİ OLUN”

Gram altın ile işlem yapacaklara makas aralığı uyarısı yapan İslam Memiş, “Gram altın ekranlarda 1.640 TL olarak görünüyor. Ancak serbest piyasada 25 TL’lik bir makas aralığı var. Şu anda serbest piyasalarda gram altın 1.659 TL seviyesinde bulunuyor. Gram altın işlemi yapacak olanların bu makas aralığına dikkat etmeleri gerekiyor. Dikkat etmeyenler işlem yaparken oldukça zararlı çıkabilirler.” ifadelerini kullandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir