Gram altın FED faiz kararı öncesi nasıl seyrediyor?

Yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altında yükseliş sürerken gözler bu akşam açıklanacak olan FED faiz kararına çevrildi.

featured

Altın ve dolar için günün beklenen haberi ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) gelecek. Fed’in TSİ 21.00’de sonuçlanacak toplantısında politika faizinde bir kez daha 25 baz puanlık artırım yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

treur-usd
EURO/USD
-0.34%
1,07 TRY
gau
GR. ALTIN
0.23%
2.441,87 TRY

GRAM ALTIN NASIL SEYREDECEK?

Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Yatırımcının gözü kulağı ABD’ye çevrilirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak’tan önemli bir değerlendirme geldi. Gram altın tahmini yapan uzman isim tarih vererek rakam açıkladı.

“Gram altında herhangi bir aksilik söz konusu değil. Gram altın, seyrine devam ediyor” diyen Kolçak, “Kısmi bir düşüş olacağını düşünmeyin. Hatta, bu dönemleri hasretle anacağımızı söyleyebilirim. Ons altında minimal bir geri çekilme, bizim gibi orta ve uzun vade yatırımcılar için bir alım imkanı olabilir. Gram altındaki beklentim, 1725-1730 TL’yi aşmasıyla birlikte kısa vadede 1750 liralara tırmanmasıdır. Fakat orta ve uzun vadede hedefimiz 2000 TL’ye ulaşmasıdır bu yıl için. Gram altın hakkında herhangi bir sıkıntı görmemekteyim” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir