Gözler ÖSYM’de: YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM'den son dakika açıklaması bekleyen çok sayıda aday gelişmeleri yakından takip ediyor. 17 Haziran'da TYT ve 18 Haziran'da AYT ve YDT oturumlarının ardından heyecanla beklenen üniversite sınav sonuçları erişimine açıldı ve adaylar tercihlerini yaptı. Şimdi adayların gözü kulağı ÖSYM tarafından yapılacak açıklamada.

featured

“YKS tercih sonuçları açıklandı” son dakika duyurusu için nefesler tutuldu. Üniversite sınav sonuçları sonrası T.C. kimlik numarası ile şifrelerini girerek sisteme giriş yapan üniversite öğrencisi adayları hayallerindeki okul ve bölüm için tercihlerini yaptı. Şimdi, ÖSYM’den üniversite yerleştirme sonuçları için gelecek son dakika açıklaması bekleniyor. 2023 YKS tercih sonuçları merak konusu oldu. Konuya ilişkin detaylar ile sonuc.osym.gov.tr YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı haberimizde…

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite tercihleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternet adresi üzerinden yapılacak. 27 Temmuz Perşembe günü saat 11.00’de başlayan tercih süreci 8 Ağustos Salı günü saat 23:59’da son buldu.

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu sene üniversite kayıt tarihlerinin 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olması nedeniyle YKS tercih sonuçlarının 14-18 Ağustos tarihlerinde açıklanması bekleniyor.

2022 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI?

Geçtiğimiz sene tercih işlemleri 27 Temmuz’da başlamış ve 5 Ağustos’a kadar devam etmişti. YKS yerleştirme sonuçları ise ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 08.00’den itibaren adayların erişime açılmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir