Giresun’da hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi

featured

Giresun’da meydana gelen selde kaybolanları arama çalışmaları devam ediyor.

Bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de incelemelerini sürdürüyor,

Bu kapsamda üç bakan helikopterle Yağlıdere ve Espiye ilçelerindeki incelemelerinin ardından Giresun İl AFAD Müdürlüğüne geldi.

Soylu, burada yaptığı açıklamada, selde kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

 

KAYIP 3 ASKER ARANIYOR

Araçta bulunan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran’ın naaşına daha önce ulaşılmıştı. Kayıp 3 askeri arama çalışmaları sürüyor.

AFAD: Giresun’da 127 vatandaşımız kurtarıldı

AFAD’ın sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, “Giresun’da aşırı yağışlardan dolayı Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde sel, heyelan ve su baskınları meydana gelmiştir. AFAD, Jandarma, Belediye, İtfaiye, Karayolları, UMKE, Türk Kızılay ve AKUT ekiplerimizle bölgede 423 personel ve 153 araç ile aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 127 vatandaşımız kurtarılmıştır. Gelişmeler takip edilmektedir” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir