Getir 3 yılda 1 milyar 870 milyon lira zarar etti

Getir'in finansal verilerine göre son 3 yıl içerisinde Türkiye'de 1 milyar 870 milyon lira zarar ettiği ortaya çıktı. Sermaye artırımı ve azaltma yöntemiyle zararları bilançoda temizledi.

featured

Kısa sürede Türkiye’de ve yurt dışında agresif büyüme stratejisiyle büyük pazar payına ulaşan Getir, düşünüldüğünün aksine zarar ediyor. Getir, Türkiye’deki hizmetlerinde son üç yılda 1 milyar 870 milyon TL zarar etti.

TÜRKİYE’DE ZARAR ETTİ

İTO Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre Getir 2020, 2021 ve 2022 (ilk 6 ay) yıllarında sermaye artırımı ve sermaye azaltımı formülleriyle toplam 1 milyar 870 milyon TL zararı bilançodan temizledi. Öte yandan bu zararın içerisinde Getir’in n11 ve Moov’u bünyesine katmak için ödediği 50 milyon dolar ve 23 milyon dolarlık yatırım TL karşılığının yer aldığını belirtmekte fayda var.

YURT DIŞI BİLANÇOSU BİLİNMİYOR

Getir’in yurt dışındaki operasyonlarına dair veriler paylaşılmadı. Getir’in yurt dışına büyük yatırımlar ve büyük reklamlarla girdiği düşünüldüğünde durumun Türkiye’dekinden pek de farklı olmadığı düşünülüyor.

12 milyar dolar değerlemeye ulaşan ve 9 ülkede faaliyet gösteren Getir toplamda 32 bin kişi istihdam ediyor. Küresel enflasyon nedeniyle yaklaşık 2 ay önce küçülme kararı alan Getir, çalışanların yüzde 14’ünü işten çıkarmayı planlıyor. Yaklaşık 4480 çalışanın işten çıkarılacağı belirtiliyor. Ayrıca pazarlama tarafında bazı ödül veya kupon gibi unsurların da kesileceği tahmin ediliyor. Şimdilik firma herhangi bir pazardan çekilmeyi düşünmüyor.

Getir, tıpkı diğer küresel teknoloji girişimleri gibi yatırımlarla büyüme stratejisini izliyor. Bunun meyvesini önümüzdeki yıllarda alabilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir