Genelkurmay Başkanı olan Musa Aysever’in 15 Temmuz darbe girişimindeki konuşması gündem oldu

FETÖ tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde emrindeki askerlerle canını ortaya koyarak mücadele eden Musa Avsever Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Genelkurmay Başkanı olarak atandı. Aysever o gece yaptığı tarihi konuşma yeniden dolaşıma girdi.

featured

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu kapsamda, Hulusi Akar’ın yerine gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in boşalttığı Genelkurmay Başkanlığı görevine de silah arkadaşı 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever getirildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde, darbecilere karşı en ön saflarda mücadelesi ile hatırlanan Avsever’in o günlere ilişkin demeçleri de yeniden gündeme geldi.

Avsever, 15 Temmuz gecesi bağlandığı yayınlarda, milli iradeye sahip çıkarak hain darbecileri uyarmıştı.

“ÇAPULCULARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

İşte Avsever’in hafızlara kazınan o tarihi demeçlerinden biri:

“Tüm hazırlıkları yaptık İstanbul’a müdahale için intikale başlayacağız. Bu çapulcuların, bu ajanların ülkemizin demokrasisine milletimizin birlik ve beraberliğine darbe vurmasına müsaade etmeyeceğiz.

“DEMOKRASİMİZİ, MİLLETİMİZİ KORUYACAĞIZ”

TBMM’nin bu ülkenin kuvvet çarpanı olduğuna inanıyorum. Eğer ülkemiz geliştiyse gelir seviyesi 10 dolar olduysa demokrasi sayesinde olmuştur.

Demokrasimizi, ülkemizi, milletimizi koruyacağız. Bunlara da fırsat vermeyeceğiz, hepsini temizleyeceğiz. Kolordumla hazırız şu anda hiçbir sorun yok.

Milli iradeye sonuna kadar saygılıyız.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir