Gelecek Partisi sözcüsü Serkan Özcan istifa etti

Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nden şoke eden bir istifa haberi geldi.

featured

Kuruluşundan bu yana Gelecek Partisi’nin sözcülüğünü yapan Serkan Özcan partiden ayrıldığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Serkan Özcan şunları kaydetti: “Gelecek Partisi bugün gerçekleştirdiği kongre ile yeni yönetimini belirledi. Kongrenin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, görev alan tüm arkadaşlarıma üstün başarılar diliyorum. Yeni dönemde, kuruluşundan bu yana görev aldığım Gelecek Partisi’ndeki görevlerimden kendi arzumla bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. İlk günden bu yana tecrübesi, yakın ilgisi ve içtenliğiyle bana siyaset yapma imkanını veren başta saygıdeğer Genel Başkanım, Hocam Prof. Ahmet Davutoğlu olmak üzere, tüm Gelecek Partili yol arkadaşlarıma bu vesileyle tekrar şükranlarımı sunuyorum. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim.”

SERKAN ÖZCAN KİMDİR?

İktisatçı ve bankacı olan Serkan Özcan, 1977 yılında Konya’da doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi iktisat bölümünde eğitim gördü. Üniversiteden 1999 yılında mezun oldu. Daha sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nde University of Illinois at Urbana-Champaign’de finans dalında yüksek lisans çalışmasını tamamladı.

Üniversite eğitiminin ardından 1999 yılından 2006’ya kadar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda uzman olarak çalıştı. Ayrıca BDDK’da başkan danışmanı olarak görev aldı. 2006’dan 2009 yılına kadar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda başkan danışmanı olarak bulundu. Bu dönem, ulus ve uluslararası finansal gelişmelerin izlenmesi ve Türk finansal sistemine etkileri konusunda çalışmalarda bulundu.

Sercan Özcan, 2010-  2012 yılları arasında Vakıflar Bankası başekonomist olarak çalıştı. Ayrıca bu dönemde Vakıf Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2012’den 2015’e kadar Odea Bank A.Ş’de ekonomik araştırmalar ve stratejik planlamadan sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptı.

2015 yılından beri Turkey Macro View (TMV) Consulting’in kurucu yönetici olarak görev yapmaktadır.

Birçok dergi makaleler ve çeşitli yazılar kaleme alan Özcan, Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nin sözcüsü olarak görev yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir