Gece alev alev yanan Kemerköy Termik Santrali’ndeki yangın kontrol altına alındı

featured

Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan yangın dün akşam Kemerköy Termik Santrali’ne sıçradı. Yangının özellikle su havuzlarının ve sık ağaçların bulunduğu bölgeden santrale doğru hızla ilerlediği görüldü.

Gecenin ilerleyen saatlerinde alevlerin sardığı termik santralın bulunduğu alandan zaman zaman patlamalar ve ardından patlamalar meydana geldi.

Gün ağarmasıyla birlikte havadan yapılacak müdahale ile soğutma çalışmalarının ardından santralde oluşan tahribatın boyutunun ortaya çıkacağı belirtildi.

Milas’ta korkulan oldu! Kemerköy Termik Santrali yanmaya başladı…

Karbonmonoksit zehirlenmesi uyarısı

Yangının, linyit kömürü ile elektrik üretiminin sağlandığı Kemerköy Termik Santrali’ne sıçramasının ardından 8 mahalle tahliye edilirken, yetkililer karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarılar yaptı.

Günde 21 bin 600 ton yakıt kullanılan tesiste alınan önlemlerle patlama riski ortadan kaldırılırken, depolarda bulunan binlerce ton linyit kömürünün tutuşması durumunda bölgede ciddi anlamda hava kirliliği tehdidinin yaşanacağı endişesi ifade edildi.

Kemerköy santraliyle ilgili şok uyarı: “Yanan santralden çıkan gazlar ölümcül olacaktır, aktif karbonlu maske dağıtılmalı”

Alevler sabah saatlerinde etkisini kaybetti

Termik santral çevresinde önlem amaçlı açılan hendeklerden de sıçrayan alevler yaklaşık 10 saat  termik santralde etkili oldu. Santraldeki yanıcı ve patlayıcı maddelerin ve çalışanların güvenlik amaçlı tahliye edilmesi ve çevresini boşaltılmasının ardından yangına karşı yoğun bir mücadele başladı.

Müdahalelerin başarılı olmasının ardından yangın, sabah saatlerinde etkisini kaybetti. Yangının sönmesinde, sabahın ilk ışıkları ile hem karadan hem de havadan müdahalenin güçlenmesinin de etkili olduğu belirtildi. Ekiplerin, bölgedeki çalışmaları sürüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir