Gaziantep’teki kaza nasıl oldu? Yaralananlar olay anını anlattı: ‘Otobüs geliyor kaçın diye bağırdım’

Gaziantep'te katliam gibi kaza meydana geldi. Bir otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekibi olaya müdahale ederken, ekiplere otobüs çarptı. Yaşanan kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Yaralananlar kaza anını anlattı: 'Otobüs geliyor kaçın' diye bağırdım, sonrasını hatırlamıyorum"

featured

Gaziantep‘te zincirleme kaza meydana geldi. Kazada 16 kişi hayatını kaybederken 21 kişi yaralandı. Yaralılar kaza anında yaşananları anlattı. Bekir Özdemir: “Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ambulansın önünden dolanıyordum. Döndüğüm an kafamı kaldırdım yolcu otobüsünün yalpalayarak geldiğini, devrildiğini gördüm. ‘Otobüs geliyor kaçın’ diye bağırdım, sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

Gaziantep’te meydana gelen ve 16 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralananlar olay anını anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanlığında kameraman olarak çalışan ve Nizip Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Bekir Özdemir, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde giderken yol kenarında kadınların el kol hareketi yaptığını, kaza olduğunu gördüklerini ve yaralılara yardım etmek için durduklarını belirtti.

‘OTOBÜS GELİYOR KAÇIN’

Bir aracın dereye uçtuğunu, bir kişinin hayatını kaybettiğini gördüklerini, bir kişiye de yardım ettiklerini anlatan Özdemir, “112’yi, polisi aradık. Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ben yer yok diye ambulansın önünden dolanıyordum. Döndüğüm an kafamı kaldırdım yolcu otobüsünün yalpalayarak geldiğini, devrildiğini gördüm. ‘Otobüs geliyor kaçın’ diye bağırdım, sonrasını hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle çarpmayla ambulans bana vurdu.” diye konuştu.

Gaziantep’teki kazada hayatını kaybeden İHA muhabirlerinin kimlikleri belli oldu

BARİYERİN ÜZERİNDEN KAYDI

Aynı hastanede tedavi altına alınan ve yolda meydana gelen kazaya müdahale eden polis memuru İbrahim Halil Şen, kaza yerine vardıklarında tüm tedbirleri aldıklarını, bir ağır yaralıyı çıkardıklarını, bu sırada otobüsün devrilerek kayarak geldiğini gördüğünü belirtti. Birisinin bağırarak bir arabanın geldiğini söylediğini, kendisini bariyerlerden dışarı attığını ifade eden Şen, “Muhtemelen bariyerin üzerinden kayıp ambulans üstümüzden geçti.” dedi.

OTOBÜSTEN KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKTI

Yolcu otobüsünde bulunan Muhsin Çelik (34) ise İstanbul’dan Diyarbakır’a yolculuk yaptığını, yol üzerinde kaza olduğunu ve sağlık ekiplerinin kazaya müdahale ettiğini gördüğünü söyledi.

Çelik, “Kaza yapan araçtan akan sıvı nedeniyle otobüs kaydı. Kayan otobüs kazanın yapıldığı alandakilere çarptı. Benim bilincim kapalı değildi ve ben kendim kaza yapan otobüsten çıktım. Yol kenarına gittim. Ekipler, otobüsteki yolcuları çıkartıyordu. Sonra bizi Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne getirdiler, durumum şu an iyi.” şeklinde konuştu.

Otobüs yolcularından Serhat Tanrıkurt ise İstanbul’dan Diyarbakır’a gittiğini, otobüsün sarsılmaya ve sürüklenmeye başladığını, daha sonrasını ise hatırlamadığını belirtti.

Gaziantep’te kaza yapan araca müdahale eden ekiplere yolcu otobüsü çarpmış, 4’ü sağlık çalışanı, 3’ü itfaiyeci, 2’si gazeteci olmak üzere 16 kişi hayatını kaybetmişti.

Gaziantep’te katliam gibi kaza! Olay yerinden dehşet görüntüler…

NELER OLDU?

Gaziantep’in Nizip ilçesinde kazaya müdahale eden ekipler ile vatandaşlar ve araçlarına, devrilerek kayan yolcu otobüsü çarptı.

Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye eri ve 2 gazetecinin de aralarında bulunduğu 16 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi de yaralandı.

Gaziantep-Nizip otoyolunun 18’inci kilometresinde saat 11.00 sıralarında kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bu sırada Şanlıurfa’ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri de kazayı görünce yol kenarında durup olay yerine gitti.

Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafede Özel Diyarbakır Turizm firmasına ait yolcu otobüsü devrildi.

Yan yatan otobüs, sürüklenerek itfaiye aracı ile ambulans ve bu sırada bölgede bulunan ekipler ile vatandaşlara çarptı.

Gaziantep’te 16 kişinin öldüğü kazanın ardından Bakan Soylu’dan ilk açıklama!

16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye eri ve İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver’in de aralarında bulunduğu 15 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri kaza yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralılardan 1’inin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 16’ya çıktı.

Gaziantep’te katliam gibi kaza! 16 kişi hayatını kaybetti: 3 itfaiye, 2 sağlık personeli 2 gazeteci

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir