N’Koudou’nun kafa attığı pozisyonun VAR kayıtları sonrası Gaziantep FK’dan ‘Vicdanımız sızlıyor’ yorumu

Gaziantep FK - Beşiktaş maçında N'Koudou'nun, rakibine kafa atmasına rağmen sarı kart görmesi büyük tepki çekmişti. Olay anının VAR kayıtları yayınlandı.

featured

Türkiye Futbol Federasyonu, son 1 haftadır tartışılan Gaziantep FK-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçının VAR kayıtlarını yayınladı.

Yayınlanan görüntüye göre; Gaziantep FK-Beşiktaş mücadelesinde hakem Atilla Karaoğlan, pozisyonda bir abartma olduğunu ve sarı kartını değiştirmeyeceğini söyledi.

‘AĞABEY ABARTIYOR YA’

Gaziantep’te N’Koudou ile Kitsiou arasında yaşanan pozisyon esnasındaki VAR konuşmaları:

Atilla Karaoğlan: “İtiyor olarak gördüm, şiddet yok.”

VAR: “Ben şiddet var olarak gördüm. Atilla, seni VAR’a davet ediyorum.”

Atilla Karaoğlan: “Ağabey abartıyor ya, ben sarıda kalacağım.”

GAZİANTEP FK: ‘VİCDANIMIZ SIZLIYOR’

Gaziantep FK Twitter hesabı ve kulüp başkanı Cevdet Akınal konuya dair açıklamalar yaptı.

Kulübün sosyal medya açıklamasında, “Oyuncumuza atılan kafa sonrası; VAR hakemlerinin ısrarlı şiddet uyarısına rağmen Atilla Karaoğlan’ın yorumu: “ABARTIYOR ABİ!” Abartmıyoruz, VİCDANIMIZ sızlıyor! Türkiye Futbol Federasyonumuza, göstermiş oldukları şeffaflıktan dolayı teşekkür ederiz.” denildi.

Yayıncı kuruluşa konuşan Akınal, “TFF’yi kutluyorum, tarihi bir karar aldılar. Çok güzel bir iş yaptılar. Bu tamamen bir hakem hatası. Olay olduğunda ‘Kırık yok, ondan kırmızı göstermedi’ dedim. VAR’dakiler uyarıyor, orta hakem hala bildiğini okuyor. Olan Anadolu kulüplerine oluyor. Hakemler artık biraz daha dikkatli davranacaktır. Bizler müzdarip durumdayız.”ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir