Garanti Bankası’nda maaş hesabı açtıranlar dikkat! Her an parasız kalabilirsiniz…

featured

Bankalar borçlunun maaş hesabı dışında bütün banka hesaplarına bloke koyabilirler. Borçlunun maaş hesabına bloke konulması ya da hacz edilmesi borçlunun temel ihtiyaçlarına giderememesine neden olabileceği için bloke konulamaz. Maaş hesabından kredi çekmiş ve bu krediyi ödeyemezse banka hesaba yatan maaşı otomatik olarak çeker.

Çalışanın özel sektör ya da devlet çalışanı olması haciz işlemlerinde fark etmiyor. Maaş haczi konulması için öncelikle borçluya bir icra takibinin açılmış olması ve o icra takibinin kesinleşmesi gerekiyor. İcra takibi kesinleştikten sonra kişinin çalışıp çalışmadığı tespit ediliyor. İcra Müdürlüğü 90 gün süre sonunda borcunu ödeyemeyen borçlu kişilere son olarak uyarı yapar ve 7 gün mühlet daha verir. Bu 7 gün ek sürede de yine kişi borcunu ödemez ise maaşına haciz gelmekle birlikte gecikme faizi ile beraber maaşının 4’te 1’i kesilir.

Ancak sikayetvar.com üzerinde Garanti BBVA’daki maaş hesaplarının 4’te 1’ine değil tamamına bloke koyulduğu söyleniyor.

Garanti Bankası’nda maaş hesabı açtıranlar, bankanın maaş hesaplarına koyduğu bloke nedeniyle zor anlar yaşıyor. Maaşların tamamına bloke koyan bankaya tepki yağıyor…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir