Galatasaray Fernando Muslera ile sözleşmesini 3 yıl uzattı! İşte sözleşmenin detayları…

featured

Galatasaray’da aylardır konuşulan Fernando Muslera’nın sözleşme yenileme gündemi nihayet çözüme kavuştu… Sarı kırmızılı kulüp yıldız kalecinin sezon sonu bitecek olan sözleşmesini 3 yıl daha uzatma kararı aldı.

10 yıldır Galatasaray kalesini koruyan Fernando Muslera yaşadığı ağır sakatlığın ardından eski formuna kavuşarak eldivenleri yeniden devralmış ve 300 maç barajını aşmayı başarmıştı.

300 maç barajına ulaşan ilk yabancı

Uruguaylı file bekçisi tek bir takımda 300 maç barajına ulaşan ilk yabancı oyuncu olurken, sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı almayan yabancı futbolcular içerisinde Süper Lig’de en çok müsabakaya çıkan futbolcu olarak kayda geçmişti.

Sezon sonunda Galatasaray ile bitecek sözleşmesini yenileyip yenilemeyeceği merak edilen Muslera’ya ABD’den Los Angeles FC takımı talip olmuştu. Yeni imza için Mayıs’ı beklemeyi düşünen Galatasaray yönetimi tecrübeli oyuncusunu onurlandırmak şampiyonluk yolunda motivasyon yaratmak için sözleşmeyi yapma kararı aldı.

Kimse Muslera’dan daha fazla kazanamayacak

Galatasaray’a 2024 yılına kadar imzayı atacak olan Fernando Muslera garanti ücretini 3 milyon 575 bin Euro’dan (32 milyon 150 bin TL), 2.5 milyon Euro’ya (22 milyon 500 bin TL) düşürmeyi kabul etmişti. 34 yaşındaki kaleci için Türk Telekom Stadı’nda imza töreni düzenleniyor. Muslera’ya Süper Lig ve Avrupa kupalarında alınacak galibiyetlere bağlı bonus da ödeneceği öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulüpte ayrıca yeni tavan ücret olarak Muslera belirlendi. Önümüzdeki 3 sezon içinde Galatasaray transfer edeceği oyunculara Muslera’dan yani 2.5 milyon Euro’dan fazla garanti ücret vermeyecek.

Sözleşmesi bitince antrenör olacak

34 yaşındaki kaleci 3 senelik kontratını tamamladıktan sonra Galatasaray’dan ayrılmayacak ve antrenör olarak sarı-kırmızılı kulübe hizmet etmeye devam edecek. Muslera’nın takımda kalmasının kesinleşmesi, hocası Fatih Terim’i de memnun etti.

Tarihe geçme fırsatı var

Galatasaray forması altında geride kalan sezonlarda 374 maça çıkan Fernando Muslera an itibarıyla sarı-kırmızılı takımın en fazla forma giyen yabancı futbolcusu olurken, yeni sözleşme süresini tamamlaması halinde de yeni bir rekora imza atabilir. Uruguaylı kaleci, hem sezonun kalan bölümünde hem de üç yıllık süreçte sahada görev alması durumunda Galatasaray’ın en fazla süre alan ilk 5 ismi arasına adını yazdırabilir. Bu alanda liste başında tam 613 maçla eski kaptanlardan Bülent Korkmaz yer alıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir