Fransa’da TRT muhabirine polis memurundan Türkçe uyarı

Fransa'da 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolarda 7. güne girilirken ülke savaş alanına döndü. Eylemleri anlık olarak aktarmak için Fransa'da canlı yayın yapan TRT muhabiri Mustafa Seçen, polis memuru tarafından Türkçe olarak uyarıldı. Polisin kim olduğu ise daha sonra ortaya çıktı.

featured

Fransa‘da 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolarda 7. güne girilirken tüm dünya Şanzelize’deki olayları yakından takip ediyor. Ülkede binlerce kişi sokağa dökülerek ülkeyi savaş alanına çevirdi. Protestocular araçları, marketleri ateşe verdi, dükkanları yağmaladı. Polisin müdahalede bulunduğu eylemlerde binin üzerinde kişi gözaltına alındı.

POLİS MEMURUNDAN MUHABİRE TÜRKÇE UYARI

Dünya gündemine oturan Fransa’daki olayları takip etmek için anlık yayın yapan TRT Muhabiri Mustafa Seçen, canlı yayın sırasında neye uğradığını şaşırdı. Muhabir Seçen, haberi aktardığı sırada kendisine ”Kenara çekilin” diyerek Türkçe uyarıda bulunan polis memurunu görünce dona kaldı.

O POLİS TÜRK ÇIKTI

Seçen, o polisin Türk olduğunu öğrenince sosyal medya hesabından o anları paylaştı. TRT muhabiri Mustafa Seçen paylaşımına;  “Fransa polis teşkilatında görevli Ankara/Balâlı bir abimiz gece boyunca etrafımızda gezerek güvenliğimizi sağlamaya çalıştı. Biz çok başka bir milletiz” notunu düştü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir