Fransa’da ateşi körükleyen gelişme! 17 yaşındaki genci öldüren polis için bağış topladılar

Fransa'da protestolar 6. gününde hız kesmeden devam ederken gerilimi tırmandıracak bir gelişme yaşandı. 17 yaşındaki genci vurarak öldüren ve tutuklu yargılanan polis memuru için başlatılan yardım kampanyasında şu ana kadar 700 bin eurodan fazla para toplandığı açıklandı.

featured

Fransa‘da 17 yaşındaki gencin polis memuru tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolar 6. gününde sürüyor. Öte yandan gerilimi tırmandıracak bir gelişme de yaşandı.

POLİS MEMURUNA BİNLERCE EURO YARDIM

17 yaşındaki genci vurarak öldüren polis memuru için başlatılan yardım kampanyasında binlerce euro yardım toplandı. Tutuklu yargılanan polis memuru için yardım kampanyası kapsamında şu ana kadar 700 bin eurodan fazla para toplandığı açıklandı.

İŞİNİ YAPTIĞI VE ŞİMDİ YÜKSEK BİR BEDEL ÖDEDİĞİ İFADE EDİLDİ

Yardım kampanyası Fransa’daki son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan aşırı sağcı Eric Zemmour’u destekleyen eski bir politikacı olan Jean Messiha tarafından başlatıldı. Kampanyanın sayfasında polis memurunun “işini yaptığı ve şimdi yüksek bir bedel ödediği” ifadeleri yer aldı.

Nahel’in büyükannesi Nadia, Fransız basınına verdiği röportajda, torununu öldüren polis memuru için bağışlanan paranın “içini sızlattığını” ifade etmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir