Fransa’da olaylar büyüyor! 45 Bin polis teyakkuzda

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, polis kurşunuyla ölen genç için patlak veren olaylara dair bu gece ülke genelinde 45 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini söyledi.

featured

Fransa’da polisin 17 yaşındaki genci vurarak öldürmesinin ardından patlak veren şiddetli protestolar sürüyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, polis kurşunuyla ölen genç için patlak veren olaylara dair bu gece ülke genelinde 45 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini söyledi.

4 KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Fransız basınındaki haberlere göre, olaylar nedeniyle Neuilly-sur-Marne kentindeki 3 mahallede 3 Temmuz’a kadar 23.00-06.00 saatleri arasında, Savigny-le-Temple kentinde ise 2 Temmuz’a kadar 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

1000 KİŞİ GÖZALTINDA

Gerald Darmanin, Nael M. isimli gencin ölümünün yarattığı üzüntünün meşru olduğuna, ancak bu üzüntünün “kargaşayı” haklı çıkarmadığına işaret etti.

İçişleri Bakanı Darmanin, ülkede çıkan olaylarda 1000 kişinin gözaltına alındığını ve bunların ortalama yaşının 17 olduğunu açıkladı.

GÖZALTINA ALINAN ARASINDA ÇOCUKLAR DA VAR

Darmanin, gözaltına alınan arasında 13 yaşındaki çocukların da olduğunu aktardı. Dün çıkan olaylarda 917 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Darmanin, Marsilya’da 2 kişinin, polis oldukları anlaşıldıktan sonra darbedildiğini dile getirdi.

Bakan Darmanin, düzenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini vurgulayarak, polislere silahsızlanmaları yönünde talimat vermediğini söyledi. Gazetecinin, “Muhalefet, olağanüstü hal (OHAL) ilan etmenizi istedi, bu seçeneği neden seçmediniz?” sorusu üzerine Darmanin, Fransa’nın son 50 yılda 4 kez OHAL ilan ettiğini anımsattı.

BANKAYI ATEŞE VERDİLER

Fransız basınındaki habere göre, Venissieux kentinde bir tramvay ve Nael’in hayatını kaybettiği Nanterre kentinde bir banka ateşe verildi.

YAĞMA BAŞLADI

Farklı kentlerde araç, kamu eşyaları ve çöp bidonlarını ateşe veren eylemciler polise havai fişek fırlattı. Marsilya, Paris ve Lille kentlerinde mağazalar yağmalandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir