Foreign Policy’den çarpıcı Türkiye analizi: “Erdoğan’ın performansı, umudun analizi olmadığını hatırlatıyor”

Foreign Policy'de yer alan bir analizde anket şirketlerinin beklentisi ile gerçek sonuçların çok farklı olduğu belirtilerek “Erdoğan'ın beklenenden daha iyi performansı, umudun analiz olmadığını hatırlatıyor" ifadeleri kullanıldı.

featured

14 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin analizler dış basında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen seçimlerde Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oran 49.5 olurken Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu 45.07’de kaldı. Anket şirketlerinin tahminlerinin aksine muhalefetin kötü bir performans sergilediği seçimler Avrupa basınında analiz ediliyor.

“UMUDUN ANALİZ OLMADIĞINI HATIRLATIYOR”

Foreign Policy’de “Türkiye uzmanları seçimi neden yanlış anladı?” başlıklı bir yazı yayınlandı. Yazıda Erdoğan’ın beklenenden çok daha iyi performans gösterdiği buna karşın umut bağlanan muhalefetin ise sınırlı oy oranında kaldığı ifade edilerek “Erdoğan’ın beklenenden daha iyi performansı, umudun analiz olmadığını hatırlatıyor.” İfadesi kullanıldı.

Anket şirketlerinin seçime günler kala yayınlanan sonuçlarıyla farklı bir atmosfer oluşturulduğuna dikkat çeken dergi, analistler tarafından yürütülen tahminlerin “umut ettikleri sonucu” yansıttığını yazdı.

KENDİ İNANÇLARI DOĞRULTUSUNDA ANALİZ YAPTILAR

Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını söyleyen analistler, kendi görüşlerinin ve inançlarının analizlerini oluşturmasına izin verdi.

Avrupa ve ABD’nin 5 yıllık bir Erdoğan dönemine daha kendilerini hazırlamaları gerektiği ifade edilen analizde “Erdoğan ileriye dönük avantaja sahip. Yirmi yıllık liderliğini 5 yıl daha uzatacak” denildi.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir