Fondaş medya gazetecisi Merdan Yanardağ CHP’ye ateş püskürdü: “Böyle bir aymazlık olabilir mi?”

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan, CHP’ye yakınlığıyla bilinen Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP yönetimi ve Kılıçdaroğlu’na ateş püskürdü. “Daha hafif kelimeler seçmeye çalışıyorum. Böyle bir aymazlık olabilir mi?” diyerek tepki gösteren Yanardağ, “CHP Genel Merkezi’nde açık bir takım televizyonların ilk ekranlarında ilk turda Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığı görülüyor.” dedi.

featured

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 49.5 oy oranı ile Kemal Kılıçdaroğlu’na 2.5 milyon civarında oyla fark attı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 sınırının aşılamaması sebebiyle seçim 2. tura kaldı.

YANARDAĞ CHP’YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Seçim sonuçları, CHP’ye yakınlığıyla bilinen Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ı büyük hayal kırıklığına uğrattı. Yanardağ, dünkü yayında CHP ve Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

“CHP Genel Merkezi’nde açık olan televizyonların ekranlarında Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda kazandığı görülüyordu” diyen Yanardağ, “Hafif kelimeler seçmeye çalışıyorum. Böyle bir aymazlık olabilir mi?” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın yaptığı gibi kendisini bekleyen kalabalığa konuşma yapması gerektiğini söyleyen Yanardağ, “Liderlerle yapılan kısa açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum.” diye konuştu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir