Flaş! Emekliye bayram ikramiyesi 1100 lira oldu…

featured

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, merakla beklenen emekli bayram ikramiyesi miktarını açıkladı. Erdoğan “Emekliye bayram ikramiyesi 1100 olarak kararname ile geçireceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle gerçekleştirilen iftar sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan yaptığı açıklama ile emeklilere bayram ikramiyesi müjdesini verdi.

Bayram ikramiyelerine ilişkin düzenlemenin kısa sürede hayata geçirileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Bin artı enflasyon. Bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 TL tutuyor ama onu 100 TL’ye tamamlayacağız. İnşallah 1100 TL olarak duyuracağız. Bunu da Meclis’e değil kararname ile göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştirelim istiyorum.

Yeni emekliler ikramiye alabilecek mi?

Bir diğer merak edilen konu da yeni emekli olacakların ikramiye alıp alamayacağı konusu. Nisan ayının sonuna kadar emeklilik dilekçesini veren vatandaşlar mayıs ayında ödenecek bayram ikramiyesini alabilecekler. Fakat, emeklilik dilekçesini mayıs ayında verenler yararlanamayacaklar. Bunun sebebi de bayram ikramiyesi mayıs ayının ilk haftası ödenecek olması.

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekliye Ramazan Bayramı İkramiyesi: 10-12 Mayıs 2021

Emekliye Kurban Bayramı İkramiyesi: 12-16 Temmuz 2021 tarihlerinde ödeme yapılması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir