Fırat Tanış’tan İmamoğlu’nun ‘Tiyatro oynamaya kalkmasınlar’ sözlerine sert tepki

Sanatçı Fırat Tanış, İmamoğlu'nun İstanbul'da yapımı onaylanmayan projeler için 'Tiyatro oynamaya kalkmasınlar' ifadesine sert tepki verdi.

Fırat Tanış

Sanatçı Fırat Tanış’tan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki geldi. İmamoğlu’nun İstanbul’da yapımı onaylanmayan projeler için ‘Tiyatro oynamaya kalkmasınlar’ ifadesine Tanış ‘Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden siyasi iradeden kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz’ sözleriyle tepki verdi.

PROJELERİ ONAYLANMAYAN İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Ekrem İmamoğlu bugün yaptığı açıklamalarda AK Partililerin İBB’nin yasal borçlanma sınırını aştığı için projeye onay verilmediği yönündeki yorumlara sert tepki göstermişti. İmamoğlu, ‘Uyarımı yapıyorum; İstanbul halkına ihanet eden yöneticileri tek tek deşifre ederiz’ diyen İmamoğlu, ‘Kim olursa, en tepesinden en altına kadar. Bana borçlanma, bütçe vs. safsatalarını açmasınlar. Bunu kim onaylamadı onun cevabını versinler. 2020’de Meclis’te oybirliğiyle tiyatro mu yaptılar, onu da merak ediyorum.’ ifadelerini kullanmıştı.

FIRAT TANIŞ’TAN SERT TEPKİ

Fırat Tanış, İmamoğlu’nun yaptığı açıklamayla ilgi “Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden bir yerel yöneticinin bağlı olduğu siyasi iradeden, kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz. daha çok bekleriz. muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün.” ifadelerini kullandı.

 

Ekrem İmamoğlu: “Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir