Filenin Sultanları’nın FIVB Milletler Ligi kadrosu belli oldu: Gizem Örge yine kadroda yok!

2022 FIVB Milletler Ligi’nde mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol takımının geniş kadrosu resmi olarak açıklandı. Kadroda Fenerbahçe Opet'in başarılı liberosu Gizem Örge'nin yer almaması büyük tepki çekti.

featured

A Milli Kadın Voleybol takımının FIVB Milletler Ligi’nde mücadele edeceği geniş kadro belli oldu. Gizem Örge, kadroda yer almadı.

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nin ilk haftasında 31 Mayıs-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara’da, ikinci haftasında 14-19 Haziran 2022 tarihleri arasında Brasilia’da, üçüncü haftasında ise Calgary’de maçlara çıkacak.

HANGİ ÜLKELER VAR?

Ankara’daki mücadelede Türkiye, Çin, Rusya, Hollanda, Tayland, Sırbistan ve Belçika yer alacak. Brezilya’nın başkenti Brasilia’daki maçlarda Türkiye’nin yanı sıra Dominik Cumhuriyeti, Brezilya, İtalya, Almanya, Hollanda, Güney Kore ve Sırbistan sahaya çıkacak. Calgary şehrindeki mücadelede ise A Milli Kadın Voleybol Takımı ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Kanada, Sırbistan, Hollanda, Belçika ve Almanya yer alacak.

31 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak olan 2022 FIVB Milletler Ligi’nde mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol takımının geniş kadrosu resmi olarak açıklandı.

GİZEM ÖRGE KRİZİ

Kadroda libero mevkisinde oynayan Gizem Örge’nin yer almaması tepki çekti.

Gizem Örge, Aralık ayında bir dergiye verdiği röportajda başantrenör Giovanni Guidetti ve Milli Takım’la ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ay-yıldızlı formayı nasıl istemeyebilirim? Mümkünatı yok. Zaten benim voleyboldaki en büyük motivasyonum milli takım. Ancak bir anda 14 yaşından beri her kategorisinde başarıyla mücadele ettiğim milli takımdan davet almamaya başladım.

Benim kendi isteğimle milli takıma gitmek istemediğimi düşünüyorlar, bu doğru değil. Ben buradayım, milli forma bana ne zaman ihtiyaç duyarsa ben hazırım.

Performansımla ilgili sıkıntı varsa, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum ama ortada bireysel sebepler varsa, bu doğru olmaz. Çünkü söz konusu ülke temsiliyetiyse, bireysel düşüncelerle pozitif bilimleri birbirine karıştırma lüksümüz yok.”

İşte 2022 FIVB Milletler Ligi aday kadrosu:

Libero

Simge Aköz

Ayça Aykaç

Aylin Acar

Buse Kayacan

Orta Oyuncu

Eda Erdem Dündar

Zehra Güneş

Beyza Arıcı

Bahar Akbay

Yasemin Yıldırım

Ayçin Akyol

Smaçör

Hande Baladın

Tuğba Şenoğlu

Derya Cebecioğlu

Meliha İsmailoğlu

Saliha Şahin

İlkin Aydın

Yaprak Erkek

Pasör

Cansu Özbay

Buse Ünal

Elif Şahin

Sıla Çalışkan

Pasör Çaprazı

Ebrar Karakurt

Meryem Boz

Tutku Burcu Yüzgenç

Ceren Kapucu

Başantrenör: Giovanni Guidetti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir