Filenin Sultanları ABD’yi 3-1 mağlup etti! Finale adını yazdırdı

Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi yarı finalinde zorlu rakibimiz ABD'yi 3-1 yenerek finale adını yazdırdı. Şampiyonluk maçında rakibimiz Çin olacak.

featured

A Milli Kadın Voleybol Takımımız FIVB Milletler Ligi yarı finalinde ev sahibi ABD ile karşılaştı. Zorlu karşılaşmada Ebrar Karakurt’un servis sayısıyla Türkiye ilk seti 25-21 kazandı.

2. SETİ DE TÜRKİYE KAZANDI

2. sete de iyi başlayan milli takım karşısında iyi organize olamayan ev sahibi ekip Ebrar Karakurt’un etkili oyunu sonrası skor 7-11 ve 10-16’da oyunu molalarla böldü.

File önünde blok üstünlüğünü devam ettiren Ay-Yıldızlılar yine Ebrar Karakurt’un sayısıyla seti 25-14 kazandı ve finale bir adım daha yaklaştı.

3. SET ABD’NİN OLDU

Karşılıklı sayılarla başlayan 3. sette bireysel hatalar öne çıktı. Türkiye, Vargas ile etkili hücum ettiği ve bloklarla iyi savunma yaptığı seti skor 22-24’te maç servisine kadar taşıdı. ABD ise son bölümde iyi manşetler alarak oyunu çevirdi ve seti 26-24 kazanan taraf oldu.

TÜRKİYE ABD’Yİ 3-1 MAĞLUP ETTİ

ABD, 4. sete file önünde O’Neal ile etkili başlarken skor 8-6 iken aldığımız molanın ardından 9-11 ve 14-18 öne geçtiğimiz sayıların ardından mola haklarını kullandı.

Zehra Güneş’in bloklarıyla rakibinin hücumlarını sayıyla sonuçlandıran Türkiye karşılıklı üst üste maç sayılarının atıldığı seti 27-25 kazanarak ABD’yi 3-1 mağlup etti ve adını finale yazdırdı.

Türkiye ile Çin arasında yapılacak şampiyonluk maçı, 17 Temmuz Pazartesi günü 01.30’da başlayacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir