FETÖ’nün rekortmen bağışçısı baklavacıdan çılgın hamle! Seyidoğlu Baklava, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na tazminat davası açtı

featured

FETÖ soruşturması kapsamında 28 Ekim 2016’da tutuklanan Serdar Seyitoğlu hakkında savcılıkça hazırlanan sevk yazısında, Serdar Seyitoğlu’nun, Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü olduğu belirtilerek, şüphelinin “himmet” adı altında iş adamlarından para toplayıp örgüte aktardığı ve toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından kendisine ödül olarak plaket, takke, seccade ve tespih gönderildiği iddia edilmişti.

Çalışanlardan örgüte para toplanıyor

Seyidoğlu firmasında çalışan ve gizli tanık olarak ifadesine başvurulan Rant-26 rumuzlu tanık, firmanın Beylikdüzü ilçesinde bulunan merkezinde haftanın her Perşembe günü Mustafa Seyitoğlu ve 9-10 kişilik iş adamalarının bir araya gelerek kahvaltı adı altında himmet operasyonları düzenlendiğini ve toplantıya katılan iş adamlarının her hafta değiştirdiğini anlattı.

Kahvaltı sonrası Mustafa Seyitoğlu’nun ofisine giden işadamlarının FETÖ videolarını izlediklerini kaydetti. Mustafa ve Serdar Seyitoğlu’nun örgüte para toplamak için çalışanların zorla maaşlarından para kesildiğini iddia etti.

Mekan firari FETÖ’cülerle dolup taşıyor

Türkiye’den firar ederek, Avrupa’ya sığınan FETÖ’cüler, ağırlaştırılmış müebbet talebiyle yargılandığı davadan geçtiğimiz yıl beraat eden Serdar Seyidoğlu’nun firari kuzeni Ahmet Suat Seyidoğlu tarafından işletilen Brüksel’deki Seyidoğlu Baklava şubesini toplanma merkezi haline getirdi. Ahmet Suat Seyidoğlu tarafından işletilen Seyidoğlu Baklavacısı Brüksel şubesinin 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız olmasıyla apar topar Türkiye’den kaçan ve Brüksel’e yerleşen FETÖ’cülerle dolup taşıyor.

Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu, 30 Ağustos 2016’da gözaltı alınarak “anayasayı ihlal ve örgüt üyeliği” suçlamalarından yargılanmış ve haklarında somut delil elde edilemediğinden 2019 yılında beraat kararı verilmişti.

Bakanlığa dava açtılar

Cumhuriyet’ten Esra Ulus’un haberine göre, beraat kararı kesinleşen iki isim, uğradıkları maddi ve manevi zararın giderilmesi için ayrı ayrı tazminat davası açtı. Dilekçelerinde soruşturmanın başladığı 2016 yılında firmanın maddi olarak değerinin 50 milyon TL olduğunu belirten Serdar Seyitoğlu ile Mustafa Seyitoğlu, firmalarının yüzde 80 oranında küçüldüğünü ifade etti.

Verilen bilgide bayilerinin anlaşmaları iptal ettiği ve fabrikalarında çalışan emekçilerin dörtte üçünün işine ekonomik zorluk nedeniyle son verildiği vurgulandı. Firmanın fiili olarak çalıştığı ancak açılan dava nedeniyle gerçekte batık durumda olduğu da belirten ikili, şu noktaya dikkat çekti: “Hain terör örgütüyle anılmak, hain terör örgütü mensubu olarak tanıtılmak ve bu suçla tutuklanmak son derece ağır bir yüktür.”

“Şahsi ve ticari itibarımız sarsılmıştır”

Serdar Seyitoğlu ile Mustafa Seyitoğlu’nun, sembolik olarak 1000 TL maddi, 500 bin TL manevi tazminat talep edilen edilen dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Üç kuşaktır baklavacılık yapan, ülke çapında tanınan bir marka zarara uğratılmış, marka değeri düşmüştür. Tutuklulukta geçen sürede ailemiz geçim zorluğuna düşmüştür ve çaresiz bırakılmış, çocuklara babalarının yokluğu ile ilgili yalanlar söylenmiştir. Şahsi ve ticari itibarımız sarsılmıştır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir